Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2017 21:13 - Новина
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 6789 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 15.08.2017 08:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Имам... имах новина. Исках да я споделя в някоя медия, без заплащане. Просто така. Оказа се, че освен личните си данни /телефон, маил/ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е и да изпратиш фаил със снимки или видео. Ако нямаш снимки, не е новина. Теглих на медиите една тънка дълга. И си пиша новината тук, не ми пука някой ще и обърне ли внимнание. Да става каквото ще. 
Не мога да пращам файлове, няма как да ги прехвърля върху компютъра-бракма, с който работя. Вместо да си купя компютър, парите ги взеха ЧЕЗ и Бойка Ненкова, домоуправителката, за саниране. И аз пак си работя с вехтушината с хълцукаща клавиатура и невъзможно прехвърляне на файлове.
Затова новината ще я напиша тук, ако някоой чете - добре. Ако не - като ви удари по уважаемите носове, ще ви стане ясно.
И така. Днес преди час полицията във Велинград обезвреди бомба. Подозирам, че устройството бе скрито под някакви стълби. Близо час районът в центъра на града бе отцепен, имаше си обичайните за случая лентички, забраняващи минаването през блокирания район. Имаше полицаи, полицейски коли около дюнерджийницата. Бе дошъл и сапьор, човек със специално защитно облекло, направо си беше като във филм с Брус Уилис. Някъде между 19 - 19:30 часа взривното устройство, каквото и да беше, избухна. Мисля, че взривът беше контролиран, унищожиха подложеното устройство.
Велинград и околностите са пълни с помаци и цигани. Редовно се виждат ревящи циганета, забрадки и помакини с традиционните си облекла по центъра.
Дали взривът беше ислямистки тероризъм и изобщо от какво естество беше, не се знае. Но проблем очевидно има. Трудно е да се разбере. Местен тв канал няма, местна радиостанция също. Локалните новини се разнасят от уста на уста.
Взрива и отцепения район аз ги чух и видях. И не бях само аз, центърът бе пълен с народ. Главна улица, заведения.
Защо го казвам? Защото за такива неща, ако не искаме да се повтарят, трябва да се говори. Трябва да има отговори, да има прозрачност.
 

P.S. Има развитие по въпроса. Днес си купуваме закуски и питаме във въпросната дюнерджийница - какво беше това вчера. Бобма не е имало. Обаче служителите са забелязали как някакъв човек оставил сак на описаното по-горе място и си тръгнал. След което работещите в заведението подали сигнал в полицията. Според мен, абсолютно правилно, защото е много по-добре полицията да е дошла напразно, отколкото да се пропусне реална заплаха.
Полицията е взривила сака и оттам се разхвърчали дрехи.
Преди да ми кажете, че това е буря в чаша вода, хайде да поразмислим.  Сакът не е сложен случайно. Според служителите в заведението, не е бил забравен, а е бил оставен!
Възможни версии.
1. Терористът пробва дали и как минава номерът.
2. Следващия път може наистина да има бомба.
3. Просто държи хората в напрежение, готвейки се за нещо друго.
4. Отклонява вниманието, за да действа някъде другаде или имитира нечии други действия.
Във всички случаи, случката показва, че трябва да я караме на повишено внимание.
В момента хората не се страхуваха, на улицата цял ден имаше дори ревящи бебета. И това трябва да си остане така - да няма страх. Затова реагирам сега, когато само ни опитват, минава ли номерът.

 


Тагове:   район,   взрив,   полиция,   новина,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 180033
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031