Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2013 17:20 - Промени > Права > Свобода
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 635 Коментари: 0 Гласове:
0



Промени. Промените са наложителни, за да създадат необходимото ни разнообразие. Променя се тялото, емоциите, интересите и всичко около нас. Това се случва с всяко вдишване и издишване. Хората също се движат в своите си посоки - едни са с нас в повечето време, други идват  за малко отиват  си и остават спомени. Всеки има принос за нашите лични промени, защото с общуването научаваме и получаваме важни уроци. С опита продължаваме напред. Нищо не е постоянно и не е същотото. Пред погледа ни се изплъзват любими, които искаме да задържим, досаждат ни натрапници и не можем да се освободим от тях. Така ден след ден от деца до възрастни. Сменяме играчките, дома, приятелите и неприятелите. Не можем да сменим себе си, но трябва да се се съгласим с промените си: с различните си образи в огледалото, със забавената походка, с новите мисли. Промени винаги има и те са движението в живота. Да осъзнаваме неизбежността им, да им се наслаждаваме и да разберем, че без тях не можем да съществуваме. 

Права. След дълги дни на подчинение на чужди правила идва моментът, в който решаваш, че трябва да сложиш край. Да дадеш отпор и с много воля да не се огънеш под външните изисквания спрямо теб. Да направиш всичко, за да защитиш позициите си да съхраниш достойнството си и да докажеш на себе си, че си способен да се справиш.

Това е възможно и лесно само ако пренебрегнеш страха и се вслушаш в интуицията си. Необходимо е  и да събереш предварителна информация и да се подготвиш за действие. То ще бъде решителен отговор към тези, които са те държали в плен на заповедите и манипулациите си, разбира се не без твоето подчинително поведение и съгласие.

Ще се води спор прерастващ в битка за надмощие. Всяка от страните иска да спечели. Накои влагат мисъл, други използват лъжи, трети изнудват. Честно и лоялно към себе си, с много увереност в правото си, можеш да постигнеш успех, който ще те удовлетвори. Успокоение след приключване на борбата между опонентите.

Ако играеш за доказване на правотата си имаш мотивация и винаги придобиваш сила за справяне при различните ситуации. Изпитваш сигурност и радост да изразиш волята си. Резултатът е, че се справяш с поредното предизвикателство и се наслаждаваш на избрания от теб начин на изява.

Удовлетвореността от себе си е дошла като доказателство, че си човек и имаш права, за които не трябва да се молиш да ти ги дадат. Не си играл ролята на жертва и не си се подчинил на чуждите интереси. Не си отложил действието за по-късно, с лъжливата надежда, че някой ще те съжали и ще ти позволи да се възползваш от правата си.

Информирай се, не се предавай, бъди и отстоявай себе си не веднъж, а винаги! Правата си определяш ти, правилата – също!

Свобода. С воля и постоянство, с много силна убеденост, без отказване, можем да спечелим свободата си.

А какво е свободата?

Свободата е:

  • Да не се поставяш в зависимост от друг, да изявяваш себе си.
  • Да решаваш сам как да живееш, какво да работиш, какви отношения да имаш.
  • Да избираш поведението си и допринасяш за своето единствено важно нещо –добро самочувствие.
  • Да определяш целите сам и да даваш път на мечтите си.
  • Да се оповаваш на интуицията, вярата и принципите си.

Да слушаш себе си, да отговаряш на въпросите си и да действаш, когато разбереш, че моментът е дошъл – без да се колебаеш. Да не се стряскаш, ако събитията протичат обратно на плановете ти – това са изненадите на съдбата или несигурността, която си проявил. Да си даряваш свободно време. Да обичаш тялото си, мислите си и чувствата си. Да се радваш на съществуването си.

Автор: Виктория Бобева




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1367926
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930