Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2013 17:35 - 10 свръхумни деца, които трябва да познавате
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 1326 Коментари: 0 Гласове:
2



10 свръхумни деца, които трябва да познавате
359.bg
   

Докато някои дечица пеят “Балона се надува” и накрая пляскат доволно с ръчички, други надскачат бързо детските щуротии и нямат нищо общо с връстниците си. Именно последните бележат историята с невероятните си умове. Ето и кои са най-важните хлапета, които трябва задължително да знаете.

1. Робърт Джеймс Фишер

Талантливият Робърт Фишер е едва 14-годишен, когато печели първото място на Световното първенство по шах. Това го прави най-младият победител в надпреварата. През същата година той спечелва вниманието на всички ентусиасти, занимаващи се с шах в света. Фишер чупи и друг световен рекорд, когато на 15 години бива награден за международен гросмайстор.

image

2. Волфганг Амадеус Моцарт

Още тригодишен Моцарт смаял всичко живо с брилятните си изпълнения на клавесин. На 6 години вече започва да композира музика. Първата си симфония и опера създава още преди да стигне юношеските си години. Неземният му талант скоро привлича вниманието на известни музиканти и той бързо се прочува. Моцарт умира едва 35-годишен, но зад гърба си има над 600 композиции.

image

3. Уилям Джеймс Сидис

На 8 годинки Уилям показва на света своите математически умения, като създава своя таблица, чийто логаритъм се основава на числото 12. Една година по-късно той изнася лекция в Харвардския университет. Младият учен поставя световен рекорд за най-млад човек, учил в престижен университет, тъй като влиза във висше училище едва на 11 години. Дипломира се с отличие. Нещо повече, IQ-то му е около 250-300, което го прави най-умният човек в света.

image

 4. Пабло Пикасо

Още като дете младият Пабло Пикасо създавал сложни произведения на изкуството с подкрепата на баща си, който бил неговият модел за подражание. Пикасо рисува “Първото причастие” едва 15-годишен, а това е първата му картина с маслени бои, която бива показана в Барселона. “Наука и милосърдие” също е сред ранните му творби.

image  

5.Ким Унг-Йонг

Ким Унг-Йонг започва курсове по физика като студент в Университета Ханянг в Южна Корея, когато е едва 3-годишен. По времето когато навършва 8 години, той заминава за САЩ, за да учи, след което получава покана от НАСА. Този млад талант е носител на рекорд за най-високо IQ – 210. Още по-невероятното е, че на 4 месеца той проговаря, а до 3 годинки успява да се научи да чете текстове на немски, английски, корейски и японски.

image

 

6. Катрин Холц

Когато децата на нейната възраст все още учили в средното училище, Катлийн вече започнала да се обучава в Калифорнийски държавен университет. На 10 годинки тя вече има диплома по философия и завършва с отличие. Пет години след това, тя завършва право и на 18-годишна възраст става най-младият адвокат в света. Катлийн наистина била най-младият студент в Юридическия факултет, тъй като оттам обикновено излизаш около 30-ата си годишнина с диплома в ръка.

image

 

7.Грегъри Смит

10-годишният Грегъри Смит си спечелил 4-годишна стипендия на стойност 70 хил. долара от Randolph-Macon College. В крайна сметка той завършил обучението си с отличие и вече имал бакалавърска степен по науки и математика, както и по биология и история. Освен това Смит три пъти е бил номиниран за Нобелова награда за мир за хуманитарния си проект в Сао Пауло, Кения, Руанда и Източен Тимор.

image

8. Джейкъб Барнет

Барнет е с IQ 170, което е по-високо от това на Айнщайн. Хлапакът обаче има шанс някой ден да получи Нобелова награда за мир 8-годишен той започва да посещава Indiana University-Purdue University Indianapolis. Там той се заема с астрофизика с цел да разшири теорията на относителността на Айнщайн. Освен това Барнет се опитва да оспори теорията за Големия взрив.

image

 

9.Колин Карлсън

Като малко дете Колин Карлсън вече знаел да чете и на 11-годишна възраст се дипломира в Станфордския университет. На 9 годинки той започва и курсове в Университета в Кънектикът, където във втори курс започва да работи, едва 12-годишен. В момента младият гений се занимава с екологични проучвания, еволюционна биология и екология.

image

10. Уилям Роуън Хамилтън

Малкото ирландче показва признаци за забележителни възможности, когато едва 5-годишен успява да научи еврейски, гръцки и латински. До 13-годишна възраст научава перфектно 13 други езика, включително италиански, сирийски, арабски, санскрит и персийски. Макар че все още е студент, Хамилтън е назначен за кралски астроном в Ирландия. Става директор на обсерватория и професор по астрономия.

image

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1367956
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930