Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2013 17:49 - Бабините лекове: евтини, естествени и ефективни
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 461 Коментари: 0 Гласове:
0



Бабините лекове: евтини, естествени и ефективни image Бабините лекове са евтини и естествени

 

Когато имате възпаление, лош дъх или оток, потърсете бабини лекове

Понякога най-доброто лекарство ни е под носа, в кухнята. Бабините лекове са естествени  и по-ползотворни  срещу заболявания или оплаквания, отколкото скъпи фармацевтични продукти.

Бабините лекове  ще ви спестят излишни разходи

* При  слабост - солена вода
Соленият разтвор успокоява възпалената лигавица  на гърлото,  разрежда слузта  и алергените и бактериите бързо се почистват. Едно проучване показва, че правенето на гаргара със солена вода три пъти на ден намалява белодробната инфекция  до 40 на сто. Смесете половин чаена лъжичка морска сол и 2,5 дл вода,  правете гаргара поне три пъти на ден.

* Спазми на стомаха - лайка  или  копър
Учените са открили, че лайката съдържа глицин, химическо съединение, което намалява контракции на долната част на червата, казва д-р Джесика Шепърд от университета "Илинойс" в Чикаго. Срещу спазми в стомаха изключително добър е анасонът. Ако имате такива спазми, пийте чай от лайка или копър поне веднъж на ден.

* Лош дъх - опитайте с магданоз
Магданозът е особено богат на хлорофил, който успешно унищожава бактериите, които причиняват лош дъх. Kогато  ви е необходимо, вземете листа и ги дъвчете поне една минута.

* Оток  и възпаление - наложете със зеле 
Листата от прясно зеле често се споменават като най-добрите покрития за лечение на  възпалени вени, различни други възпаления, болезнени места и оточност, а и ги  препоръчват и лекарите. Засегнатото място покрийте с едно или повече листа и закрепете с бинт. Такова покритие може да държите и през нощта.

* Обезпокоително  храносмилане - дафинови листа 
Дафиновите листа често се поставят в ястията, защото така пише в рецептата. Но никой не се оплаква, защото освен аромата, дафиновите листа подобряват  храносмилането и помагат  за изхвърлянето на натрупаните газове в червата. Понякога се използва и като средство за отхрачването и против ревматизъм.

* Мед   и лек парафин за напукани устни
Медът има антибактериални свойства и подобрява зарастването, казва д-р Адам Фридман, дерматолог и преподавател в медицинския център "Монтефьоре" и колежа "Алберт Айнщайн". Kогато  медът  се съчетава с мекия парафин, устните бързо оздравяват. Намокрете  устните си с хладка вода, след това нанесете тънък слой мед и го  оставете  няколко секунди, за да изсъхне. След това нанесете слой от мек парафин и оставете така 10 до 15 минути, без да докосвате. Махнете тези слоеве с памук, който преди това сте  натопили в топла вода. Повтаряйте това всеки ден, в продължение на няколко седмици.
e-zdravey.com




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1368126
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930