Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2013 23:27 - Зловещите места, в които никой не иска да стъпва
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 3173 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Зловещите места, в които никой не иска да стъпва 359.бг
   

Често казват, че реалността е по-странна от измислицата, но никога, че е 100 пъти по-зловеща от който и да е филм на ужасите. Няма значение дали вярвате в обладани къщи или призраци – отидете на някое от тези места през нощта и въображението ви ще ви накара да повярвате.

1. Ветеринарното училище от кошмарите ви

Откакто училището Андерлехт се е преместило то Брюксел в близкия град Лиеж, сградата е изоставена. В нея все още могат да бъдат видени рафтове, пълни с буркани, съдържащи експериментите на някой луд учен, съхранени във формалдехид. Или поне на такова приличат. Хората, които со влизали в сградата, разказват за неща като „глава на теле, съшита с крак от котка“ и много други, които дори не са успели да идентифицират.

image

2. Лудницата, потънала в птичи изпражнения

Направете един погрешен завой в Куинс Вилидж в Ню Йорк и животът ви може да се промени завинаги. Може да ви оберат и намушкат в някоя уличка, или още по-лошо, да се озовете в лудница Крийдмур. Основана през 1912г, тя се е грижела за умствено болните, които не са можели да се грижат сами за себе си. Днес обаче е известна с това, че е пълна с птичи изпражнения.

Поколения гълъби са прииждали в Крийдмор, по-точно в сграда 25, с една единствена цел – да се изхождат. Може би има причина за това – през 40-те години там е избухнала епидемия от дизентерия, а на месец са ставали по 10 жестоки престъпления, включително нападения, пожари, бунт, самоубийства и стрелба.

Днес някои части от лудницата все още работят, приютявайки няколкостотин пациента.

image

3. Планината на страха, входът за японския Ад

Осорезан (буквално „Планина на страха“) се счита за една от трите най-свещени планини в Япония. Това обаче не означава, че не е кошмарен сив пейзаж, пълен със сярна вода и смъртоносни змии. Дори не е истинска планина, а по-скоро калдера на вулкан, изригнал през 1787г.

Някои монаси всъщност я наричат „Порта към Ада“, така че не преувеличаваме, когато казваме, че изглежда точно, както бихте очаквали от място, носещо такова име.

image

4. Лудница Кингс Парк

Кингс Парк е най-близката истинска версия на лудница Аркам от игрите с Батман. Изоставената сграда – или както я наричат, Фермата на лунатиците – е точно място, където бихте си представили да бродят откачени клоуни и злодеи с маски на животни.

image

5. Увеселителният парк на Източна Германия

Сприйпарк е изоставен увеселителен парк, който е оставен на произвола на съдбата през 2001г и бавно бива поглъщан от природата. През 1969г, когато отваря врати, е бил известен като Културпак Плантервалд и е бил единственият постоянен увеселителен парк на Източна Германия. Днес е просто карнавал от изгубени комунистически души.

image

6. Зловещата крепост на Санкт Петербург

Знаете ли кое е първото нещо, което виждате когато пристигнете в Санкт Петербург по вода? Форт Император Александър I – крепостен остров близо до града, който посреща пристигащите кораби със 103 отвора за оръдия и доста зловещ екстериор.

Фортът е типичният пример за място, което би накарало групата на Скуби Ду да подскача при всеки шум. Вътре можете да откриете тесни коридори, ръждясали железни стълби и призрачни стенания на измъчени души, нашепвайки за ужасяващите експерименти, на които са били подложени.

Разбира се, че е имало ужасяващи експерименти. Видът на форт Александър е най-малкият му проблем. Мястото има друго, доста по-известно име: Фортът на чумата. Когато 19-ти век решил да даде на Русия коварната болест, властите погледнали форт Александър и решили, че е идеалното място да вдигнат тайна лаборатория, където луди учени да ръчкат заразата с пръчка.

image  



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1362940
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031