Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2013 12:58 - Човекът, който цели 5 години живее...
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 1203 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

Човекът, който цели 5 години живее... image

„Ти бъди промяната, която искаш да видиш в света“ - именно тези думи на Ганди променят завинаги живота на Марк Бойл!

 

Дълги години той работи на мениджърски позиции в големи фирми, има яхта, пие скъпо отлежало вино... Докато една нощ не решава да преобърне живота си на 360 градуса. Марк Бойл се превръща в човека, който живее сред природата, без пари. И вече 5 години се чувства по-щастлив от всякога!

 

На въпроса какво му липсва от предишния му живот, той отговаря: „В новия ми начин на живот липсва стрес, трафик, сметки, банки и всичко, което ви тежи".

 

Както разказва Марк, решението да промени живота си дошло, след като изгледал видео с Ганди, в което чул знаменателната реплика за промяната. Това се случило една нощ на яхтата му, докато пиел вино с приятел. Двамата си говорели за глобалните проблеми като унищожаването на природата, експлоататорските фабрики в третия свят, войните за ресурсите на планетата... И просто така Марк разбира, че не може да излекува света, ако се съсредоточава върху симптомите. Истината е, че трябва да се фокусира върху първопричината за болестта.

 

Така той решава да заживее в хармония с природата и става, както нарича себе си, социален хомеопат, про-активист, който търси първопричина за симптомите на болестта на нашия свят.

 

Марк смята, че това може да се случи, ако хората успеят отново да стоплят връзката си с Природата. Той е убеден, например, че ако вместо да ядем полуфабрикати, започнем отново сами да отглеждаме храната си, няма да изхвърляме 1/3 от нея на боклука. И... Честно казано, съдейки по моята баба, има много истина в това твърдение!

 

Марк решава да се откаже от парите, да си вземе каравана, да я паркира в биоферма и да стане доброволец в нея. И наистина, макар че първоначалният му план е бил за 1 година, вече 5 той живее без финикийските знаци и си осигурява сам прехраната. Има колело, с което да се придвижва до близкия град, когато му се наложи и много повече приятели от преди.

 

Така успява да преосмисли живота си, ценностите си и да преоткрие себе си. Така разбира, че независимостта всъщност означава взаимозависимост. Така разбира и че най-голямата ценност на този свят е приятелството и взаимоотношенията между хората.
beu.bg

 




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1368700
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930