Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2014 12:59 - Пийте вино, избягвайте витамини
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 1276 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пийте вино, избягвайте витамини  
image

Американският онколог Дейвид Агус (48), от Университетската болница в Южна Калифорния, за германския таблоид "Билд", разкри тайните на здравия живот. Дейвид Агус твърди, че погледнато в дългосрочен план, всяко възпаление стимулира рак и заболяване от сърдечни проблеми.

Лекарят казва, че по пътя към здравето трябва да се откажем от миксера, да се пазим от промишлените витамини, от високите токчета и да не се прекалява със спорта ... американецът препоръчва да не се спи дълго в неделя, защото това за човешкото тяло, което е "роб на навиците" е стрес.

"Ако по време на работната седмицата ставам в 07.00 часа, а в неделя в девет, а след това на тялото му трябва време до сряда отново да се приспособи и свикне с работата", казва лекарят.

Той също така препоръчва за здравословен живот винаги по едно и същото време да се яде.

"Дори и ябълка, която се яде между храненията може да бъде здравословна, само ако се яде всеки ден по едно и също време. Изследванията показват, че хората, които не ядат винаги в едно и също време, имат 80 на сто повишен риск от диабет ", извежда тезата за германците, които са известни със своята точност и уважение към времето.

Американският лекар има съвети и за жените.

 "Отхвърлете неприятните обувки, високи токчета, веднага щом краката започнат да ви болят. По принцип болката и възпалението често имат фатални последици. Това означава, например, че се увеличава риска от рак , сърдечни проблеми и болестта на Алцхаймер ", казва американецът.

Агус предупреждава, че дори и със спорт не трябва да се прекалява и че е напълно достатъчно да се упражнява един час на ден.

"Упражненията са здравословни, но прекалените тренировки не са. В офиса, ставайте от стола често, колкото е възможно. Движете се, докато говорите по телефона, а ако имате среща, организирайте разходка ", казва Агус.

Той съветва хората да стоят настрана от витамините, защото жените, които вземат мултивитамини с 15 на сто по-голям риск да получат рак.

"Витамин D и C хранят здравите клетки, а също и канцерогенните", казва докторът.

Ако сте загрижени дали въвеждате достатъчно плодове и зеленчуци, Агус казва, че дори и с т. нар. Със "Здравословна храна" не трябва да се прекалява.

"Запитайте се, колко плодни дървета може да влезат в една чаша и дали тялото наистина иска изведнъж да изяде 10 моркови. Аз не мисля, че иска ", казва докторът, който съветва асансьорите да се избягват като чума, а вместо това редовно да се пие червено вино.
zdravno.bg
  Тази статия потвърждава моето лично мнение ,че всяка  рязка промяна води до стрес в организма и той реагира негативно.Като пример бих казала,че е необходимо  време и плавен преход към определен режим на хранене-всяка драстична диета е придружена с пост йо-йо ефект.Нашия организъм е една приспособима система,която може да се саморигулира.Преди години един възрастен лекар ме посъветва-няма нищо вредно,ако не прекаляваш с него.Хапвай от всичко в малки количеста за да може организма да го преработва и му давай време да се приспособява.
 




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1369344
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930