Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2014 13:23 - ...и още странни истории
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 1638 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Куклата Анабел, обладана от лъжлив демон

imageПрез 70-те години на миналия век любяща майка купила парцалена кукла за своята дъщеря колежанка. Тя много харесала подаръка и го взела със себе си в общежитието. Много скоро странни неща започнали да се случват. Момичето и нейната съквартирантка започнали да намират куклата на странни места, без нито една от тях да я е оставяла там. Освен това попадали на накъсани парчета хартия, детски драсканици. Най-странно от всичко било, когато намерили куклата да седи изправена на краката си…

 

Изплашените момичета се свързали с медиум, който извършвайки наблюдения, установил че куклата е обладана от духа на младо момиче починало в същия апартамент. Духът разказал на медиума, че харесва момичетата и иска да остане с тях, девойките приели и заживели сред свръхестествени шеги и закачки, докато един ден не се появил приятелят на едно от момичетата и не бил нападнат през нощта, отървавайки се с издрани гърди и торс.

След тази кървава случка момичетата се свързали с други екстрасенси – съпрузите Ед и Лорейн Уорън, които установили, че съвсем не става дума за духа на починало момиче, а за лъжлив демон, който се опитвал да се докопа до девойките, подчинявайки ги на волята си. Екстрасенсите поставили куклата в защитен стъклен буркан и я отнесли в музея си, където стои с надпис „особено обладана, не отваряй“.

Филмът „Заклинанието (The Conjuring)“ е заснет именно по този случай.

eBay обладана картина, причиняваща болка, писъци и страх

imageПрез 2000 година анонимен купувач поръчал от eBay картина на художника Бил Стоунхам, наречена „Ръцете ще му устоят“. Сега тази картина претендира да бъде едно от най-силно обсебените произведения на изкуството.

Картината изобразява момче и зловеща кукла, стоящи пред стъклена витрина с отпечатъци от ръце. Творбата е създадена през 1972 година за холивудския актьор Джон Марли. По-късно, преди да се озове в eBay е придобита от женена двойка от Калифорния. В интернет картината е пусната заедно с предупреждението за проблеми свързани с притежанието ѝ.

Според двойката, фигурите от картината се движили, понякога напълно напускайки платното. Всеки, който виждал образите на детето и куклата изпитвал гадене и виене на свят. Малко дете, което погледнало към картината избягало с писъци от стаята. Възрастните пък понякога усещали как невидими ръце ги докосват, бутат и дърпат.

 

В момента картината е собственост на галерия в Гранд Рапид, собствениците на която се свързали с художника ѝ за коментар. Бил Стоунхам бил изненадан да разбере, че картината му е предмет на паранормално разследване, но споменал, че първите двама човека, които били поканени да я погледнат за коментар починали в рамките на една година след това.

Огледало населявано от духовете на жена и нейното дете

imageПлантацията Мъртълс е може би една от най-обсебените къщи в САЩ. Тя води началото си от 1796 година, когато е построена върху древно индианско гробище. Според слуховете къщата на Мъртълс е била сцена на най-малко 10 убийства, а паранормалните събития са с почти ежедневен характер.

Една от най-свръхестествените вещи в къщата е огледало, донесено в една от спалните през 1980 година. Посетители твърдят, че взирайки се в огледалото, са забелязвали силуетите на млада жена и дете, а понякога по стъклото оставали следи от детски ръце. Според легендата в тази стая Сара Уудруф и нейното дете били натровени до смърт. Роднините, неспазвайки традицията да закриват огледалата, когато има починал човек, обрекли духовете на двамата вечно да се скитат из паралелния свят, отразяван в огледалото…

инфо: http://div.bg




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1362734
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031