Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2014 15:04 - Вегетарианството е психично заболяване
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
0



Вегетарианството е психично заболяване СЗО официално обяви „тревопасните“ за не особено наред
image Извънземният веган - колаж на чудовището от филма на Ридли Скот "Пришълецът", илюстрация: aeon.com  

Световната здравна организация включи суровоядството, веганите и вегетарианството в списъка на психичните разстройства за 2013 година. До това заключение стигнаха експерти от най-престижната  здравна организация, след като се запознаха с резултатите от изследванията на специалисти в различни области на медицината.

Най-изтъкнатите умове на науката, събрани под шапката на СЗО вече разпратиха съответните официални документи на вниманието на всички лекари, в това число и психиатри, подчертавайки необходимостта да се обръща специално внимание на психическото и физическото здраве на пациентите вегетарианци.

imageЗа изненада на всички противници на месото, тяхното хранително поведение официално се отнася към „психичните разстройства на привичките и влеченията”.  Вегетарианството и още повече imageсуровоядството са все по-често критикувани от лекари и диетолози, които подчертават, че само определен вид алергии и заболявания могат да станат причина хората да се подложат на подобна драстична и неестествена диета.  Лекарите смятат цялостното отхвърляне на животинските храни и продукти, които не съдържат животински протеини за изключително вредно за здравето на човека.

Като опровержение на тази гледна точка вегетарианска общност вече издаде много книги и брошури, които пропагандират, че отказът от месо в полза на плодовете и зеленчуците води до подобряване на физическото състояние на организма. Независимо от гневните атаки на вегетарианците и суровоядците, едва ли разумните и здравомислещи хора ще оспорят решението на Световната здравна организация.

 

Един от многото случаи, които стана повод експертите в СЗО да разгледат по-отблизо поведението на imageвеганите, суровоядците и вегетарианците е инцидентът във Франция, където семейство забранило на децата си да ядат месо и продукти, подложени на топлинна обработка. В резултат на строгите родителски мерки, децата се озовали в болница в тежко състояние, а бащата и майка били изпратени в психиатрична клиника.image

 

 

Вегетарианската общност реагира остро срещу решението  на СЗО, като подчерта, че не носи отговорност за екстремалното поведение на хора, които имат психически разстройства, но въпреки това са избрали „безместното хранене“. Официалното протестно писмо беше разгледано и обсъдено на съвет на Световната здравна организация.

                            Окончателното решение на съвета обаче остана непроменено.

svobodennarod.com




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1362771
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031