Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2014 13:26 - Най-полезната билка за очите
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 2109 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Най-полезната билка за очите
  Една билка, която ще ви помогне да възвърнете зрението си на близко и далеч и ще премахне замъгления поглед.

Никога не може да знаете какво се крие в заобикалящата ви среда! Ключът за вашето здраве може би се крие някъде в дома ви, или да расте във вашата градина.

След редица изследвания, учени откриха че билка, която редовно използваме в ежедневието си, а понякога дори отглеждаме в саксия, може да бъде полезна в борбата за избягване на макулната дегенерация, която се развива с възрастта. Макулата е жизнено важна част от устройството на човешкото око – малка област в ретината, която подпомага да съзираме чисто подробностите от околния свят. Дегенерацията на макулата е част от процеса на остаряване на организма. При това заболяване най- често срещани оплаквания могат да бъдат затруднено виждане наблизо и надалече, тъмни петна в центъра на зрението ви, замъглено виждане. Някой съвсем прости ежедневни дейности могат да бъдат истинско затруднение за вас.

image

Най-полезната билка за очите

Лечение се предлага предимно по формата на лазерни и фотодинамични терапии.

Билката която може да ви помогне е известна с голямо съдържание на карнозна киселина. Това е съединение което произвежда антиоксидантни ензими, спомагащи за намаляването на броя свободни радикали и пероксиди, които са главната причина за клетъчно увреждане. Също така тази киселина предпазва очите от вредното действие на силната и изкуствена светлина.

И така- коя е тази толкова полезна билка и наистина ли ни съпътства в ежедневието? Това е розмарина!
Той може да бъде използван като подправка в кулинарията, за направата на различни видове здравословни чайове, предимно тонизиращи и освежаващи, известен е и с противохерпесното си действие, както и за цялостно укрепване и засилване на организма.В кухнята най-често се използва при приготвянето на меса със силна, тежка миризма, като овнешко, дивечово и свинско. Използва се често в козметичната индустрия, благодарение на богатството си от етерични масла. Лесен за отглеждане и в домашни условия розмарина бързо може да се превърне в красив декор за
вашата градина, тераса или дори всекидневна. Не забравяйте обаче, че той предпочита топли и добре осветени места.Розмарина ще разкраси дома ви с различни видове цветчета-сини, розови, бели и най-често лилави.

Ако ни ви харесва вкуса и аромата на розмарина а искате да се възползвате от неговите ползи винаги можете да го намерите и като таблетки в аптеките, за които все пак е добре да преминете консултация с вашия лекар, преди дълговременната им употреба.
.zdrave.org

Розмарин - Начин на употреба:

В 200 мл вряща вода се пускат 2 чаени лъжички ситно нарязани и изсушени листа от Розмарин. Запарката е добре да кисне около час, за да си пусне билката полезните вещества, след което се прецежда и се приема по една кафена чашка, два пъти на ден.

 




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1369429
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930