Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2014 13:38 - Бяла котка носи болести на Хелоуин
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 1262 Коментари: 0 Гласове:
2



  image
Навръх вещерската Нова година предсказанията са най-точни

Тиквеният фенер пази от зли духове, починалите близки се явяват като паяци

 Нощта, в която сенките от отвъдното ще нахлуят на земята, за да търсят тела, в които да се вселят е на 31-ви октомври срещу 1-ви ноември. Завесата, която дели света на живите от този на мъртвите, се повдига. На Хелоуин връзката с всякакви окултни сили и духове е най-лесно осъществима и затова магията изпълва света, твърдят контактьори.

Хелоуин е най-удобният момент за общуване с духове, за всякакви магически практики и дори – гадаене на бъдещето, тъй като границите между световете изчезват и достъпът до скрити сили и стихии е улеснен, смятат медиумите. Ето защо в средите на маговете тази нощ е известена като Вещерската Нова година или Хелоуин Сабат. Ритуалите идват от древните келти, които по традиция отбелязвали своята Нова година в края на октомври. За да се предпазят от сенките на починалите, те се обличали със страшни маски и се завивали с животински кожи – досущ като нашите кукери. Келтите оставяли храна на прага на домовете си, молейки се духовете да ги пощадят и да не нахлуват в къщите им. А древните жреци – друиди, палели огромни ритуални огньове под открито небе, около които всички се събирали, и гадаели бъдещето. Като жертвоприношение за своите предсказания използвали житни класове.
В днешно време, за да не бъдем обладани от изгубена душа в зловещата нощ, не е нужно да палим огън, но е

разумно да си стоим у дома

вместо да скитаме по улиците. Защото всичко в тази мистична нощ е изпълнено със страх и ужас. На Хелоуин страшните спомени изплуват от миналото, а пламъците от свещите и фенерите рисуват потресаващи картини от бъдещето. Тогава сме изключително уязвими на негативната енергия и вредните влияния, а вероятността успешно да ни бъде направена магия става огромна. Ако в мистичната нощ около нас кръжи нечий дух, лесно ще разберем, като погледнем към запалените свещи, чийто пламък ще стане син. Затова медиумите съветват да се въоръжим с тиквен фенер – той ще ни направи недосегаеми за злите сили и ще държи мъртвите души надалеч от нас и дома ни. Ако пък се боим от вещици, непременно трябва да сложим подкова на входната врата на жилището си, за да се предпазим от магиите им. Не трябва да забравяме обаче, че Хелоуин е идеалното време за среща с митични същества – като Баба Яга. Затова, ако искаме да се видим с тях,

трябва да облечем дрехите си обратно

и да тръгнем на заден ход. Според поверията, щом сторим това, първата жена, която срещнем със сигурност ще е вещица.
В зловещата нощ се правят най-точните предсказания за бъдещето, така че, ако искаме да узнаем какво ни крои съдбата, е точният момент да посетим някоя врачка. Ако на Хелоуин пътят ни бъде пресечен от черна котка, не трябва да се тревожим, защото това ще ни донесе голям късмет. Не е така обаче, ако писаната е бяла – тя ще ни донесе беди и болести. В никакъв случай не трябва да убиваме и паяците, които видим на Хелоуин, колкото и да не ни се нравят тези гадинки. Защото, според поверията, те са наши починали близки и любими хора, които са дошли да ни навестят. Чуем ли пък стъпки зад гърба си в злокобната нощ, не трябва да се обръщаме в никакъв случай, защото с този жест ще предизвикаме смъртта – нашата или на близък човек. Ако все още не сме се венчали, но жадуваме за любов и брак, в нощта на Хелоуин можем да видим облика на бъдещата си брачна половинка. За целта, според поверието, трябва да вземем фенер и да отидем до поток или река в нощта на 31-ви октомври. Тогава лицето на бъдещия ни другар в живота

ще се появи във водата

Напълно възможно е на Хелоуин да не се чувстваме добре и да се обадят наши стари болежки, заради цялата мистична енергия, блуждаеща в пространството. Не трябва да се тревожим обаче, защото всичко ще премине още на другия ден. В кондиция обаче ще са родените на тази дата – те ще почувстват прилив на сили и енергия. Според поверията, щастливците, които имат късмета да се появят точно тогава на бял свят, притежават дарбата да разговарят с духовете.

Тази година и Слънцето „вампиряса“

НАСА пренесе Вси Светии в Космоса с уникална снимка

Хелоуин вече се празнува и в Космоса. В навечерието на тазгодишния 31 октомври учените от НАСА почетоха нощта на Вси Светии с уникална снимка. Фотосът е запечатал „вампирясалото“ Слънце на 8 октомври 2014 г. Въпреки че върху „лицето“ му се виждат светли петна като очи и уста, повод за тревога няма, успокояват учените. Това били райони, които излъчват повече светлина и енергия, снимани в ултравиолетовия спектър.

Обичаят на Хелоун да се издълбава тиква с очи, уста и нос всъщност идват от ирландците. Легендата разказва за Джак, пияница и гуляйджия, който измамил Сатаната, като го накарал да се качи на едно дърво. Хитрецът издълбал кръст върху дънера на дървото и така хванал Дявола в капан. Човекът сключил сделка с демона, че ако никога повече не го предизвиква, ще го пусне от дървото. Според народните поверия, след като Джак умрял не бил допуснат нито в рая – защото бил много лош, нито в ада, защото преметнал Дявола. Но Сатаната дал на Джак въглен, с който да осветява пътя си през тъмнината. Въгленът бил поставен в издълбана ряпа, за да свети по-дълго. Доста време ирландците дълбаели репи. Но щом се засели в Америка, решили, че тиквите са по-големи и по-удобни. Затова в САЩ и досега майсторят оранжевите хелоунски фенери.
znanie.eu




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1363002
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031