Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2015 09:59 - Използвайте дървото на живота срещу хемороиди,разширени вени, мазоли, артрит, херпес или враснал нокът
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 2864 Коментари: 0 Гласове:
2



    Използвайте дървото на живота срещу хемороиди,разширени вени, мазоли, артрит, херпес или враснал нокът image

 

Красулата или така нареченото дърво на живота е широко разпространено саксийно цвете. Неговите лечебни свойства са извън съмнение. Въпреки това, повечето хора не знаят почти нищо за тях, така че вижте какви качества има вашето стайно растение като лечител.

Дървото на живота е един истински индикатор за състоянието на семейството. Ако някой вкъщи боледува, това цвете е способно да изчисти негативната енергия на заболяването и затова започва да съхне. Но когато човекът се възстановява, дървото също укрепва. Невероятно как растението е свързано с членовете на домакинството дори на енергийно ниво.

Освен това, то притежава способността да пречиства въздуха в жилището и по този начин да повлиява положително на благосъстоянието на хората в него.

image

А употребата на красулата в народната медицина се дължи на нейните антивирусни, противовъзпалителни и антибактериални свойства. По лечебни качества тя не отстъпва на каланхоето и алое вера. Ето как да я прилагате:

  • Рани, порязвания, дълбоки драскотини, натъртвания и навяхвания - измийте няколко листа от дръвчето и ги смелете, като се постараете максимално да запазите сока им. Поставете пастата върху чиста марля (най-добре стерилна) или сгънат на няколко слоя бинт. Приложете я към раната или абсцеса и превържете, за да се запази стабилен компресът. Задръжте го в продължение на 4 часа, след което го сменете с нов.

image

  • Херпес по устните - изстискайте сок от измити листа на растението и мажете с него на всеки половин час мястото на вируса. Друг вариант е да приложите към него напоен памучен тампон със сока и да го закрепите с медицински пластир.

image

  • Възпалено гърло (болки в гърлото, възпаление на сливиците) - изстискайте сока от 10 листа и го разредете със 150-200 милилитра охладена преварена или филтрирана вода. С този разтвор правете гаргара 4-5 пъти на ден.
  • Артрит - вечер преди лягане мажете възпалените стави със сок от листата на дървото.

image

  • Болка, сърбеж и подуване след ухапвания от комари, пчели и оси - със сока от листата мажете мястото на ухапване 4-6 пъти на ден.
  • Възпаление на бъбреците - измийте и смелете 5 листа от дървото на живота, залейте ги със 150-200 милилитра гореща преварена вода и ги запарете за 1 час. Прецедете и приемайте от инфузията по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 15 минути преди хранене.

image

  • Мазоли - отстранете най-горната обвивка на листо от растението, прикрепете го към мазола с пластир и го оставете да действа през цялата нощ.
  • Изгаряния - за да не се появи мехур, приложете към изгореното място едно разрязано листо от красула.

image

  • Враснали нокти - срежете листото и го приложете към възпаленото място, покрийте с найлон и залепете с пластир. Когато компресът изсъхне, го подменете с нов. Сокът му ще омекоти и нокътя и ще може нежно да го отстраните.
  • Разширените вени, ставни и мускулни болки, подуване - напълнете две трети от обема на един половин литров буркан с листа и зелени клонки от дърво на живота. Допълнете съда с водка, затворете го херметически и го оставете за 1 месец на тъмно място. После прецедете и с готовата тинктура правете компреси върху възпалените места.

image

  • Хемороиди - от измити листа изцедете сок и го смесете с малко размекнат вазелин. Полученият мехлем нанесете на памучен тампон и приложете върху хемороидите в продължение на 20-30 минути. Процедурата се извършва само след дефекация и почистване със студената вода. По време на прилагането на мехлема трябва да се намирате в легнало положение. Процедурата се извършва 2-3 пъти на ден.


от framar.bg  



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1361811
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031