Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2015 22:37 - Бабини рецепти за лечение с тиква
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 5181 Коментари: 0 Гласове:
0



Бабини рецепти за лечение с тиква
      Има много бабини рецепти за лечение с тиква, защото това е един плод пълен с ценни вещества, които ви дарят само със здраве.

Тиквата спада към семейството на така наречените плодови зеленчуци, от които се приготвят най-вече вкусни десерти. Семките, които се намират в нейната сърцевина също имат завидни лечебни свойства, така че не ги изхвърляйте, а ги изпечете и похапнете от тях.

image

Бабини рецепти с тиква, които лекуват

Тиквата дарява човешкото тяло със здраве, защото в нейната месеста част се съдържа богат набор от микроелементи, като калций, магнезий, фосфор, и калий. В нея има и витамини от групата В, РР, пектини, а това са влакна, които се грижат за пълноценното здраве на стомашно-чревния тракт. В тиквата има провитамин А, така наречения бетакаротин, а това е съединението, което ни предпазва от лошото влияние на околната среда върху организма. Съединението предпазва от израждането на клетките и пази от рак.

Тиква при борбата със затлъстяването – това е един много подходящ плод-зеленчук, който трябва да присъства в диетата при борбата със затлъстяването. Тя е нискокалорична и въздейства положително върху стомашно-чревния тракт. Можете да я похапвате в неограничени количества, без да имате притеснения, че ще обостри заболявания, като гастрит например. Не предизвиква подуване на стомаха, така че я похапвайте с удоволствие.

Бабини рецепти с тиква при заболявания на сърцето – ароматната тиква има в състава си достатъчно калий, който спомага за добрата работа на сърцето. Има диуретично свойство и се препоръчва за консумация при хипертония. Всеки ден консумирайте от тиквата по 200 грама, без да се притеснявате как сте я приготвили.

Бабини рецепти с тиква при множеството заболявания на бъбреците – тиквения сок е изключително средство, което се бори успешно с пиелонефрит, цистит и спомага за изхвърлянето на камъни и песъчинки. За целта трябва да изпивате по чаша сок от тиква всяка сутрин преди да сте закусили, през следващите 3 месеца. За профилактика е добре да използвате този метод на лечение 3 пъти годишно.

Бабини рецепти с тиква при често срещания захарен диабет – сокът от прясно изцедената тиква въздейства положително на кръвоносните съдове, като ги укрепва. За лечение се използва пресния сок от ароматната тиква, който се комбинира с пресен сок от портокал в съотношение 1:1. Всеки ден изпивате по 3 пъти от сока по 150 грама, 15 минути преди ядене.

„Мляко“ от семките на тиквата за диабетици – взимате 2 чаши семки от тиква и ги стривате на прах в съд от керамика. Стритите семки се заливат с гореща вода, която е 3 чаени чаши. Оцеждате добре, получилата се лековита течност се пие през деня.

Бабини рецепти за сън с тиква – смесете чаша прясно изцеден сок от ароматна тиква с малко мед и изпийте преди да си легнете. Този лечебен еликсир действа благоприятно, като успокоява нервната ви система, отпуска организма, помага да спите спокойно през цялата нощ. Изпийте една ракиена чашка от този еликсир и спете дълбоко.
Стела Василева




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1368688
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930