Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2015 13:25 - 10 необясними загадки
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 1431 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Какво точно в загадките възбужда нашето любопитство? Може би това, че ни развличат емоционално и стимулират въображението ни. За радост, историята е пълна със странни, неподдаващи се на логично обяснение, случаи.

Ледената жена

image

Често природата излиза от рамките на нормалното, но безспорно най-страшно е, когато това се случва с хората. В едно много студено утро в Ленгби, Минесота, мъж намира своята деветнайсетгодишна съседка Джин Хилиард, лежаща в снега. Цялото й тяло било вледенено. Очевидно Джин се опитвала да стигне до съседа си и да го помоли за помощ, след като колата ъ излязла от пътя. Веднага след като я открили, вкоченената жена била закарана в болница.

Състоянието ъ изумило лекарите – цялото ъ тяло, като че ли било направено не от плът и кръв, а от лед. Джин била сериозно измръзнала и нито един от нейните крайници не се движел или сгъвал. Лекарите правели всичко възможно да я стабилизират, но положението оставало критично. Даже, ако Джин в този момент се бе свестила, би имала сериозно мозъчно увреждане и щяло да се наложи да ъ ампутират краката. Семейството на Джин се надявало на чудо.

След 2 часа тялото на жената започнало да потреперва и тя постепенно започнала да идва на себе си. Джин се чувствала добре и физически, и психически. Дори заледяването бавно изчезвало от краката ъ. След 49 дни тя била изписана, без да изгуби и един пръст.

Желязната колона в Делхи  

image

Желязото, царят на металите, практически се използва за всичко, започвайки от основите на къщата и свършвайки до веригата на велосипеда. Но за съжаление желязото не може да избегне своята съдба и ръждясва. С изключение на Желязната колона в Делхи, една наистина феноменална постройка. Висок 7 метра и тежащ 6 тона, този железен гигант е устоял на корозията цели 1600 години. Как нещо, което се състои от от 98% желязо е издържало толкова дълго?

Случаят “Керъл А. Диринг“

image

50 години след загадъчното изчезване на екипажа на кораба “Мария Челесте“, се случило нещо подобно – на 31 януари 1921г . открили шхуната “Керъл А. Диринг“ до бреговете на Северна Каролина. Когато спасителните кораби стигнали до плавателния съд, с ужас разбрали, че на борда липсвал целият екипаж.

Макар да видели, че храната за следващия ден била приготвена, не било намерено нищо друго, което да загатва за присъствието на хора. Нито лични вещи, нито корабен дневник, нито някакви други следи – точно както в случая с “Мария Челесте“.

Странният случай се опитал да бъде обяснен с теории за паранормални явления, тъй като корабът се намирал в района на Бермудския триъгълник. Други пък смятат, че изчезването на екипажа е работа на пирати.

Ефектът на Хътчисън

image

Ефектът на Хътчисън се отнася за серия зловещи и странни явления, когато изобретателят Джон Хътчисън се опитал да пресъздаде няколко експеримента на Никола Тесла. Някои от случаите включват левитация, сливане на различни по състав неща (например дърво и метал) и изчезване на дребни предмети. Още по-странно било това, че след провеждането на даден експеримент, Хътчисън не успявал да го повтори и да получи същия резултат.

Неговите експерименти станали толкова популярни, че даже предизвикали интереса на НАСА и военните, но те също опитали да пресъздадат, макар и неуспешно, експериментите на Хътчисън.

Лицата от Белмез

image

Август, 1971 г. В испанското градче Белмез баба и внуче забелязват, че върху розовите плочки в кухнята им се е отпечатало натъжено лице. Ужасената жена веднага прави опит да го измие, но напразно, като единственият ефект от миенето е, че очите на загадъчното лице стават още по-големи и печални. Притесненият стопанин на дома изкъртил плочките и замазал с цимент, но това помогнало за кратко: след по-малко от месец се появило ново още по-ясно изразено лице.

Странната случка веднага се разчула и извън градчето, намесила се и местната власт. Образите били отделени от пода и покрити със стъкло, а след разкопки в кухнята се оказало, че отдолу има останки от средновековно гробище. Открити са и снимки на покойници, погребани в гробището – именно техните ликове се появявали върху кухненския под. По време на разкопките едно след друго се появяват още десетина лица. Кухнята е заключена, но лицата започват да излизат в други стаи и да изчезват така внезапно, както са се появили.

В призрачната къща биват монтирани и супер микрофони, които са способни да улавят недоловими за човешкото ухо звуци, И микрофоните дават резултат – чуват се странни гласове, говорещи на непознати езици, както и многострадални стонове.

Много експерти отиват до Белмез с надеждата да разкрият загадката на странните лица, но до днес никой не е дал рационално обяснение. Една от най-разпространените теории е, че навремето на мястото, на което е построена къщата, се е разиграла някаква трагедия, свързана с ритуални убийства или вещерство, а покойниците така и не намерили покой…

Изчезналото езеро 

image

През май 2007 година в Патагония, Чили, едно езеро буквално изчезнало, оставяйки след себе си тридесетметрова яма, ледени хълмове и суха земя. Това не било някакво малко езерце, било дълго цели 5 мили. Когато за последен път през март 2007г. геолози изследвали езерото, те не открили нищо странно. И все пак нещо се е случило през тези два месеца, тъй като не само езерото изчезнало, но и реката, изтичаща от него се превърнала в малко ручейче

Геолозите започнали да си задават въпроса как просто така може да изчезне такова голямо езеро. Това би могло да се случи при земетресение, но в този район не били регистрирани никакви трусове

Уфолози смятат, че езерото е пресушено от космически кораб, но тази загадка така и не била разкрита.

Лепкав дъжд

image

На 7 август 1994г. голяма изненада очаквала жителите на Оуквил, щата Вашингтон. Вместо обичайният дъжд, хората видели, че от небето вали желе. Когато валежът отминал, почти всички жители получили симптоми, приличащи на грип, които продължили от 7 седмици до 3 месеца. Когато майката на един от жителите се разболяла, след като докоснала веществото, той занесъл от него образец за изследване. Резултатите шокирали всички учени – капките съдържали човешки бели кръвни телца. Тогава занесли желето за изследване и по-нататъшни анализи в Държавния здравен департамент във Вашингтон.Там открили,че желатиновите капки съдържат два вида бактерии, единият от които се намира в храносмилателната система на човека. Но никой не могъл да идентифицира това вещество и каква била връзката му със загадъчната болест, обхванала града.

Черният хеликоптер

image

На 7 май 199чг. в Харахан, щата Луизиана, черен хеликоптер 45 минути преследвал непознат юноша. Изплашеното момче твърдяло, че от хеликоптера се спуснали хора и насочили към него с оръжие. И до днес момчето не знае защо са го преследвали и защо след това са го пуснали.

Нещо подобно се случило след седмица с хора, пътуващи с кола край Вашингтон. Опитвали се да избягат, но не успяли. Видели мъже с черни униформи и оръжие  да се спускат по въжена стълба.Но за тяхно изумление ги освободили.

Черните хеликоптери фигурират в отчетите за НЛО и макар за някои случаи да има просто обяснение, то други като този остават нерешени.

Животни в камък

image

Съществуват няколко документални случаи, където разни видове жаби и разни други дребни животни са намирани живи в монолитен камък. Странното е това, че хората са намирали животните не само в природни образувания, но и в изкуствени. През 1976г. тексаски работници намерили в бетон жива зелена костенурка,намираща се във въздушна торбичка,която имала формата на това малко влечуго.

Ако по някакъв начин тя е попаднала там преди година, когато са изливали бетона, как така костенурката е живяла толкова дълго? Все пак в бетона е нямало дупки и  процепи, през които костенурката да се промъкне с пълзене.

Дъждовното момче

image

През 1983г. Дони Декер получил прозвището “дъждовното момче“. Дони бил на гости у приятел, когато внезапно изпаднал в транс, а противно на всякаква логика започнало да тече вода от тавана и мъгла  изпълнила стаята. Приятелите му извикали стопанина на къщата, който бил поразен от видяното.

След известно време Дони бил в ресторант с приятели и изведнъж от  тавана дъжд се излял върху главите им. Собстеникът на ресторанта веднага го изгонил на улицата.

След години Дони влязъл в затвора за някакво дребно нарушение и там също  предизвикал хаос, като в килията започнал да вали дъжд. След оплакванията на съкилийниците си, Дони обяснил, че може да предизвика валеж по свое желание и веднага демонстрирал уменията си, като измокрил до кости надзирателя.

След като освободили Дони, той започнал работа като готвач в местния ресторант. Не е известно къде се намира той сега ,както и причината за загадъчния дъжд.
webmiastoto.com




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1367716
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930