Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2015 19:06 - КАКВО КАЗВА НАУКАТА ЗА ЛЮБОВТА? 10 ФАКТА, КОИТО ЩЕ ВИ ИЗНЕНАДАТ!
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 1103 Коментари: 1 Гласове:
2



  КАКВО КАЗВА НАУКАТА ЗА ЛЮБОВТА? 10 ФАКТА, КОИТО ЩЕ ВИ ИЗНЕНАДАТ!
        Едва ли има нещо друго, което толкова да се доближава до абсолютната стойност на ирационалното, както любовта. Или поне така сме свикнали да мислим. Ето обаче какво казват учените по въпроса...

1. Отражение
Харесваме хора, в чиито лица разпознаваме себе си или свои близки. Това е становището на учените от университета на Ливърпул. В експеримента им участвали 200 души. Те трябвало да разгледат снимки на човешки лица и да изберат тези, които намират за най-привлекателни. Резултатите били категорични: доброволците избирали лица, в които откривали познати черти – свои или на роднини.

2. По спиралата на... ДНК-то
Подсъзнателно избираме брачен партньор, с когото имаме близко ДНК. Учените от Националната академия на науките на САЩ изследвали 825 души и установили сходство в генетичния материал на двойките, сключили брак. При останалите подобна прилика не се наблюдавала.

3. 1,2,3..
Само няколко секунди са ни нужни, за да решим дали другият е подходящ за нас, или не, - обяснява Робърт Кързбън от Университета на Пенсилвания. Той провежда проучване измежду повече от 10 000 души. Оказва се, че решаваме дали може да сме срещнали Него (или Нея) само за няколко мига, още на първата среща. Факторите, които са най-определящи, са основно визуални – ръст, възраст, привлекателност, и едва след това – образование, доходи, религия...

4. Очи в очи
Жена, която директно насочва погледа си към мъжа, е по-сексапилна и възбуждаща. Това установява Малия Мейсън от университета Дартмут. Представителите на силния пол, участвали в проекта й, трябвало да разгледат снимки на красиви модели. Някои от тях гледали към обектива, т.е. погледът им се "срещал" с този на доброволеца, а други гледали встрани. Мъжете единодушно определили като по-въздействащи и привлекателни жените, гледащи към тях.

5. Слушай ме, слушай ме...
По-големият сексуален опит прави гласа ни по-възбуждащ, категорични са учените от Универсистета Албани, Ню Йорк. На 149 души (и от двата пола) били пуснати записи на гласове. Оказало се, че като най-сексапилни и интригуващи били оценени гласовете на хората с богато сексуално минало.

6. Малко руж
Румените бузи се приемат като благоприятен знак, че човекът срещу нас е подходящ за сериозен партньор. Така смятат повечето от нас, според изследване на учените от Стърлингския университет в Шотландия. Хайде, дами, напред към огледалото с кутийка руж в ръката!

7. На глада очите са големи
Колкото по-гладен е мъжът, толкова по-пищни жени харесва. Учени от Станфордския и Ню-Йорксия университети провели интересен експеримент. Те раздали на стотици студенти (пред и в столовата) въпросник, който описвал префектния партньор. За мъжете, които все още не се били нахранили, идеалната жена била с 6-7 кг по-тежка от идеалната жена за мъжете, които вече били обядвали. Скъпи читателки, имам решение на проблемите с излишните килограми: не вие пазете диета! Него дръжте гладен!

8. Мммм.... вкусно!
Любовта прави храната по-вкусна. Кай Кин Чан, заедно със свои колеги, провежда следния експеримент сред студенти от Националния университет на Сингапур: доброволците трябвало да опишат свое преживяване. За едните то трябвало да е свързано с любов, за другите - с ревност, за третите да е "неутрално". След това им били дадени специално подбрани сладко-кисели бонбони. Те трябвало да ги опишат като повече сладки или повече кисели. Студентите, писали за нещо романтично, определили бонбоните като сладки, за разлика от другите две групи студенти.

9. Сляпата неделя
Когато сме влюбени, наистина ставаме слепи за недостатъците на другия. Невробиологът Мара Дирсен от Центъра по геномна регулация, Барселона, установява сходство между реакциите на мозъка при майчината любов и при романтичната. И двете рефлектират по специфичен начин участъците, регулиращи начина, по който оценяваме хората - т.е. ставаме неспособни да критикуваме тези, които обичаме.

10. Без задръжки
Сексуалната възбуда потиска усещането ни за гнусливост. Становището е на учени от Университета Гронинген, Холандия. Те пуснали на жени-доброволки три клипа. Едно от видеата било със сексуално съдържание. След това участничките трябвало да пият вода от чаша с плуваща в нея буболечка. Тази задача била определена като "не толкова гнусна" от жените, които изгледали клипа със сексуалното звучене.

 

gnezdoto.net

 




Гласувай:
2



1. kvg55 - По-добре учените да не се занимават ...
29.09.2015 02:28
По-добре учените да не се занимават с
любовта, защото ще развалят чарът й.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1369149
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930