Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2015 15:51 - жените, за които никой не знае
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 2396 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Преди време в един от моите любими блогове се разрази спор във връзка със следната сентенция: 

“Много по-лесно е да умреш за жената, която обичаш, отколкото да живееш с нея.”
Байрон

И както се очаква мъжете застанаха на едната страна, а жените на противоположната.В подкрепа на женската част,  публикувам тази история, която е реален исторически факт.

ВЯРВАЩАТА ЖЕНА
       В края на 19 век в електрическа компания в Детройт, работел млад механик за 11 долара на седмица. Той се трудел по десет часа на ден. А прибирайки се вкъщи, работел до късно през нощта в градинската барака, опитвайки се да изобрети нов тип двигател.

Неговият баща, който бил фермер, бил убеден, че младежът напразно си губи времето. А съседите го смятали за луд. Подигравали се на усилията му и никой не вярвал, че ще излезе нещо от него.

Никой, освен неговата съпруга. Тя му помагала в неговата среднощна работа. През зимата, когато се стъмвало рано, тя държала до него керосинова лампа, а ръцете й посинявали от студа. Но тя била неотклонно до него. Тя толкова вярвала, че неговият двигател ще работи, че той започнал да я нарича „Вярващата".

След три години изнурителен труд в старата кирпичена барака, те двамата, накрая постигнали своята цел. Годината била 1893-а, малко преди изобретателят да навърши своите 30 години.

Един ден, съседите чули странни звуци, разнасящи се от бараката. Излизайки да видят какво се случва, те видели как Хенри Форд и неговата съпруга се носят по пътя в някакво странно превозно средство, без коне, което се движело само!
В този ден се родила нова индустрия – автомобилната. И ако Хенри Форд може да бъде наречен бащата на автомобилостроенето, то мисис Форд, несъмнено е майката на тази индустрия.

След много години, попитали Хенри Форд, какъв би искал да бъде в следващия си живот. „Абсолютно безразлично ми е, - отговорил той. – Важното е до мен отново да бъде моята съпруга."

До края на живота си, той я наричал „Вярващата". И най-голямото му желание било да прекара заедно с нея вечността.

Колко велики начинания не биха се случили, ако до мъжа нямаше една вярваща в него жена... Жена, която да бъде там, до него, когато всичко върви наопаки, когато нещата изглеждат безнадеждни, когато никой друг не вярва в неговия успех. Просто да е там, да го подкрепя. И да бъде единствената, която вярва в него.

Поклон пред всички силни и вярващи жени, които със своята подкрепа са направили възможни най-големите открития и победи - жените, които всъщност промениха света, но за които никой не знае...

gnezdoto.net








Гласувай:
7



1. krumbelosvet - Днес прочетох три ваши постинга.
09.11.2015 15:08
Вие правите живота на читателите си по-смислен и красив. Да сте жива и здрава!
цитирай
2. evredika333 - благодаря
09.11.2015 22:21
благодаря
цитирай
3. krumbelosvet - И аз благодаря,
22.01.2016 09:41
но признайте с ръка на сърцето, че са малко такива примери. Всичко прекрасно е малко. Но няма вина. Хората се променят, някои сигурно имат жизнена необходимост от обмен на нов генетичен материал. Еволюцията заповядва на мъжете да пръскат семе нашироко, а на жените - да търсят инстинктивно най-подходящото семе в момента. Това е тяхно свещенно право, важно за еволюцията. Тежко му обаче на съпруга, чието семе е станало нежелано. Той бива мразен и презиран с всичката сила на нуждата да не осеменява. И понякога си отива без време от света. Това съм веждал с очите си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1367992
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930