Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2013 22:53 - За любовта
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 862 Коментари: 1 Гласове:
1



За любовта

Ежесекундно хората на тази планета употребяват думата "любов". Превърнала се е в толкова атрофирало понятие, че вече много отдавна е лишена от смисъл.

Мнозина пък са решили да я заместят с пари, власт, постижения и прочее и са се отказали дори от употребата и като дума.

Е, има и такива щастливци, които успяват къде с компромиси или пък с вяра да я намерят и запазят, но повечето си остават разочаровани.

А защо ли става така?

Може би за това са виновни очакванията – да очакваш някой да те направи щастлив, да очакваш някой да ти дари живота си, да очакваш, да очакваш, да очакваш…

Очакването – дума, която отлага удоволствието и прехвърля вината върху някой друг… Започвам да се замислям колко е сляп човекът в това си съкровенно желание – да намери Любовта. Тази слепота го трови с всеки отлетял миг от неговият живот и определено го прави нещастен.

Нагледала съм се на лиготиите на масата от жените (мъжете да не се надуват, защото и те не падат по-долу):
- Слънчице, ще ми купиш ли това пръстенче?
- Не мога, мило, в момента имаме по-належащи покупки.
- Дръвник, довечера ще спиш на дивана!

Е, по дяволите, това ли ви е любовта!?!? Аз ти давам и ти ми даваш... А бе хора, това е пазар!!! Нима приравнявате себе си със стока на тезгяха на пазарска сергия! Ебаси ценностите бих казала. И после ще ми разправят, че тази цивилизация процъфтявала... дръжки!

Ще кажете, че всеки се държи така и обществото така обуславя. Аз ще ви кажа следното:

Морала е лицемерие!
Етиката е лицемерие!
Доброто поведение е лицемерие!
Обществото е лицемерие!

Да продължавам ли или вече няма смисъл...

Ок, всеки един астролог ще ви обясни, че любовта е Венера. Добре ама чели ли сте за Венера/Афродита що за шаврантия е била или сте чели само захаросаните приказки от митологиите. Венера е била красавица, флиртаджийка и всичко е постигала с манипулации. И точно нея да ми дават за пример - ами не, мерси. На Олимп е царяло велико безумие. Ок, те са диктували правилата и са правили каквото си искат... Но масово се забравя едно нещо: висшата октава на Венера е Нептун!!!

Нептун е Божествената БЕЗУСЛОВНА Любов, тоест любовта без условия! Обичате просто защото обичате и точка. Обичате другите и всичко около себе си такива, каквито са и без да очаквате нещо от тях. ДОПУСКАТЕ те да бъдат СЕБЕ СИ, без да искате да ги променяте, защото когато се научите да допускате другите да бъдат себе си, то и те ще допускат вие да бъдете себе си.

Няма вечни неща. Единственото вечно нещо в тази Вселена е ПРОМЯНАТА. Ако някога се влюбите, то не можете да вържете човека за себе си ако ще и 100 брака да сключите. Всичко е свободна воля. Бъдете честни и просто обичайте.

Не очаквайте!
Не манипулирайте!
Просто обичайте!

Човек никога не търси на възможно най-вероятното място любовта, а винаги избира най-дългият път към нещо така дълго лелеяно? Любовта не е нещо, което можеш да вземеш и да запазиш. Любовта не можеш да я намериш в полето или на улицата.

Тя е вътре в самите вас, вътре във вашето сърце и вътре във вашата душа. Вие можете само да я дадете и да се радвате на този акт на любов. Нямате право да имате очаквания, защото те убиват този блясък в сърцето ви. Очкванията са отрова за любовта. Любовта затова е любов – да бъде дадена на любим за нас човек, на слънчевите лъчи, на децата ни, на Вселената… Просто да я давате и да бъдете щастливи с този акт на отдаване.

Всичко останало е НЕлюбов. Всичко останало е Страх – от изоставяне, от самота, от сълзи…

Само от вас си зависи какво ще изберете. Само две са основните сили в тази Вселена – Любов и Страх.

Вие кое ще изберете за себе си?



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anin - Любовта е приемане...
11.03.2013 09:19
Да направиш нещо добро за другия, нещо от което има нужда, да го зарадваш, да му помогнеш...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1367880
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930