Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2013 16:35 - да помогнем на черния ни дроб
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 834 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


    В черния дроб непрекъснато се отлагат всякакви отпадъчни секрети, втвърдени и напластени слоеве шлаки, непреработени тежки вещества, токсини. Всичко това се съчетава със жлъчен сок и се напластява във вид на зеленикави жлъчни образования в черния дроб и жлъчката. Не веднъж са ме питали “Какво се е случило с черния ти дроб, че да имаш нужда да го чистиш?”. Нищо особено – казвам аз. Просто се храня. А дори и да се храниш здравословно, замърсената храна все пак си дава своето оражение и в организма се натрупват всякакви нежелани вещества, които възпрепятстват доброто ни здраве. Вярвам ще се съгласите, че дори да ходите само по чистите планински върхове, пак се къпете, нали?Така че в определени периоди на годината може да използваме природната билкова аптека за да подпомогнем и прочистим организма си, тялото ни се нуждае както от регулярни външни душове, така и от вътрешни такива.
   
В този период на годината можем да накъсаме листа от глухарче. То е изключително ценно и като храна, и като лечебно средство. Използуват се всичките му части. Сега, напролет, когато организмът е обеднял от витамини, то дава чудесна възможност за попълване на запасите, за пречистване и тонизиране. Най-добри са младите листа. Високото съдържание на витамин С, органичните киселини и най-вече ябълчната го определят като добър "чистач" на кръвта. Препоръчва се при склонност към образуване на жлъчни и бъбречни камъни, подагра, ревматизъм и артрити. Съвременните клинични проучвания доказаха силата му при жлъчно-чернодробни заболявания.Младите листа имат пикантен, леко горчив привкус. За да го потиснем, е добре да го смесим с други листни зеленчуци. Трябва да се възползваме от глухарчето сега, защото само след 15 дни листата му ще станат по-горчиви.Берете само младичките листа.С една салатка от глухарче може да изпратите въздушна целувка на черния си дроб, защото така ще му помогнете да се прочисти.
    Салата от листа на глухарче.Листата се измиват, нарязват, посоляват и подправят със зехтин (олио ) и лимонов сок (оцет). Към тях може да се прибавят малко ситно нарязан зелен лук, магданоз, копър, маслини.Може да си настържете морков. Получава се салата, която е истинска витаминозна бомба от витамини и минерали е идеално средство срещу пролетната умора,с невероятно прочистващо действие за организма.
Листата на глухарчето   могат да бъдат задушени, както се задушава спанак. Нарязани на ситно, те могат да бъдат  чудесна добавка към пюрета супи, и други ястия.
Младите листа на глухарчето имат леко горчив вкус. При желание той може да се тушира, като се смесват с други листни зеленчуци.И не само.Всеки според своя вкус може да добави домат или краставица.Може да залеете салата с маринада от сол,ябълков оцет и лъжичка мед.
    Да ви е сладко!
  
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1369078
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930