Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2013 15:19 - 4-годишният Елиът спаси семейството си и още две деца, изправяйки се срещу терористите
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 503 Коментари: 0 Гласове:
0



image

И малките деца могат да правят чудеса!
4-годишният Елиът спаси семейството си и още две деца, изправяйки се срещу терористите
  •  
  •  
Заложническата криза в мола в Найроби приключи и наяве излизат подробности за неподозирани прояви на героизъм на някои от похитените. 4-годишно британче успяло да се опълчи на нападателите и така спасило живота на още четирима души, пише в. "Индипендънт". 35-годишната Амбър, която е филмов продуцент, отишла с децата си в мола, за да купи мляко. Когато терористите атакували, тя се скрила с 4-годишния Елиът и 6-годишната Амели под витрината за охладено месо в супермаркета. Семейството било открито след час и половина от джихадистите.Малкият Елиът Приър видял как един от нападателите прострелва майка му в бедрото. Тогава момчето се разкрещяло на стрелеца.

"Ти си лош човек, пусни ни да си ходим", извикало то през сълзи на въоръжения джихадист.

Вместо да предизвика гневна реакция, въоръженият мъж дал десертче "Марс" на момченцето с думите: "Простете ми, ние не сме чудовища". После позволил на простреляната жена да отведе момчето, както и 6-годишната си дъщеря.

Майката обаче се възползвала от тази възможност и въпреки раната си успяла да изведе и още две непознати деца от мола, едно от които било ранено.

Драматичната история разказа пред пресата чичото на малкия Елиът - Алекс Каутс.

"Те са щастливци. Терористите казали, че ако има живи деца в супермаркета, то те могат да излязат от мола. Тогава Амбър се изправила и казала, че има деца, а Елиът започнал да спори с джихадистите и им казал, че са лоши хора. Той бе много смел", разказва Каутс.

По думите на чичото, едното от другите две спасени от Амбър деца е 12-годишно момче. Неговата майка била убита и първоначално то отказало да напусне мола.

Изпълнени с драматизъм снимки на малкия Елиът и сестра му обиколиха новинарските сайтове по света. На зелената тениска на момчето пише „Аз обичам Ню Йорк”. Двете деца държат шоколад, а до момичето има труп.

Снощи кенийският президент Ухуру Кениата обяви край на операцията срещу ислямистите от съседна Сомалия, атакували в събота търговски център в столицата Найроби, предаде ДПА.

При атаката са били убити 72 души. Петима от нападателите са били застреляни, а 11 - задържани. Отговорност за нападението пое сомалийската ислямистка групировка Аш Шабаб. Тя обяви, че атаката е в отмъщение за кенийската военна намеса в Сомалия.

"Победихме нашите нападатели. Загубите ни са огромни", обяви Кениата в телевизионно обръщение към нацията.
dnes.dir.bg



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1367685
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930