Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2013 11:37 - Лечебните тайни на сиропа от глухарчета
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 653 Коментари: 0 Гласове:
0



Лечебните тайни на сиропа от глухарчета
 

imageСиропът от глухарчета е един от най-ценните тонизиращи и укрепващи средства. Той е необходим за неутрализиране на свръхкиселинността и за нормализиране на алкалния състав на организма.

Сиропът от глухарче, имайки изключително голям процент калий, калций и натрий, е също богат източник на магнезий и желязо.

Магнезият е необходим за укрепване на скелета и препядства размекването на костите. Достатъчно количество от органичен магнезий, желязо и калций в храната на бременната жена предотвратяват  загубата и развалянето на зъбите, както и укрепват костите на детето.

Органичният магнезий в правилно съотношение с калция, желязото и сярата е необходим за образуване на някои съставни части на кръвта. Магнезий в този вид има обновяваща сила и е един от строителните елементи на клетките на организма, особено на тъканите на белите дробове и нервната система.

Жизнено важен органичен магнезий може да бъде получен само ако той е извлечен от прясно растение в сурово състояние. Органичният магнезий в соковете на зеленчуците е  хранително вещество от голяма необходимост.

Не бива, обаче, да бъде бъркан с магнезиевите препарати, защото те са неорганични минерали, препядстващи правилното функциониране на организма.

Сиропът от глухарчета, съчетан със сок от моркови и сока от листата на ряпа, помага при недъзи на гръбначния стълб и други болести на костите, а също така придава крепкост на зъбите, предотвратява пиореята и тяхното разрушаване.
Сиропът от глухарче се прилага:
- За подобрява функциите на черния дроб, действа жлъчогонно, пикочогонно, противоглистно, възбужда апетита.
- Усилва действието на подстомашната жлеза - повишава отделянето на инсулин и намалява количеството на холестерола в кръвта.
- При чернодробни заболявания, болести на пикочните пътища, хемороиди, стомашни и чревни смущения, леки форми на захарен диабет.
- При кашлица, запек, екземи, водянка, подагра, болести на далака, възпаление на червата, анемия, газове, кръвохрачене, за регулиране на кръвното налягане.
- За стимулиране секрецията и тонуса на храносмилателната система.
- За засилване на апетита, като слабителни, глистогонни и диуретични средства.
http://www.zdravnitza.com/



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1367967
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930