Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2014 13:52 - Няколко полезни навика, от които да се отучим
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 882 Коментари: 0 Гласове:
1



Няколко полезни навика, от които да се отучим image

Опитите ни да живеем здравословно и пълноценно могат да се превърнат в пълна пародия, ако не знаем, как да го правим или още по-зле – ако го правим по правило и с цената на всичко. Има много митове, създадени в различни посоки - хранене, хигиена и т.н., които се смятат за правилни и се поощряват, а всъщност се оказва, че ни вредят доста повече, отколкото да ни помагат.

Следват няколко мита, чието начало не е много ясно, но пък е известно, че доста хора се стремят да ги изпълняват, а не виждат промяна. Всъщност няма и да видят, поне не в положителна посока.

image

На първо място можем да отбележим миенето на зъби след всяко нещо, което сме хапнали. Разбира се, ако го правите два пъти на ден, в това няма нищо лошо, но ако сте от онези, които се заблуждават, че след всяко хранене зъбите трябва да се мият, спрете още сега. Стоматолози от Ню Йорк, предупреждават, че това може да увреди сериозно емайла на зъбите ви. Достатъчно е след хранене да изплакваме устата си с вода.

Друг лош съветник свързан с хигиената е използването на дезинфектант за ръце. Изследване е направено в Университета Сан Диего в САЩ, показва, че много от дезинфектантите за ръце съдържат опасно съединение, което се нарича трихлозан. То се съдържа и в някои антибактериални сапуни, а честата му употреба може да ни направи резистентни към различни видове антибиотици.

image

Да пием само минерална или изворна вода, но не и тази от чешмата – всъщност постоянната употреба на бутилирана вода може да доведе до появата на кариеси. Причината се крие в това, че в бутилираните води няма достатъчно флуориди. Най-добрият начин е да си купите филтри за пречистване на водата.

Постоянното използване на един и същ козметичен продукт, не е добра идея. Сменяйте козметиката си често – оказва се, че честата смяна на козметика далеч не е толкова положителна, колкото смятаме.

Американски дерматолози ни съветват, ако сме си избрали подходяща за нашата кожа козметика, да се придържаме към нея. Честата смяна може да доведе до редица заболявания на кожата. Освен това е добре, купувайки един крем, да му дадем възможност да прояви действието си поне няколко седмици.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1362877
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031