2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
Нитрати и пестициди е възможно частично да се отстранят: за целта зеленчуците и плодовете трябва правилно да се мият и почистват.
Зеле. Повечето от нитратите са в горните зелеви листа и стебла, така че те трябва да се изхвърлят.
Картофи. В картофите нитратите се натрупват под обвивката и в сърцевината, така че след като кипнат картофите, водата трябва да се излее.
Тиквички, краставици, патладжан. Краставиците трябва да са нежен с тревен цвят, ако те са тъмнозелени това показва, че са пълни с нитрати. Първите тиквички и патладжани трябва да се обелят. А най-токсичното място е дръжката – отрежете го.
Салата, магданоз, копър. Повечето химикали се натрупва във жилките – няма нужда да се ядат. Тези продукти винаги бързо се абсорбират нитрати и преди да ги добавите към ястието, накиснете за един час във вода.
Домати. Колкото по-дебела е обвивката на домата, толкова повече химикали съдържа. Да не се купуват домати оранжево – червени като недозрели. Бялото съдържание и дебели жилки при разреза са сигнал за голямо съдържание на химия. И ако все пак сте взели такива домати , ги накиснете в студена вода за около 1 час.
Цвекло, моркови, репички. Огромно количество нитрати се трупат в краищата – изрежете ги преди употреба. Да не се купуват цвекло с извита опашка. От морковите изрежете 1 cm от опашката, зеленикавата част трябва да се изреже напълно, тя съдържа голям брой химични вещества.
Грозде. За да се съхранява за дълго време то се третира с фунгициди. За да се отървете от това вещество, гроздето трябва хубаво да се измие.
Диня. Не купувайте диня, нарязани на части и увита във фолио – това е добра основа за развитието на бактерии и микроби. Ако динята има дебели жълтеникави ивици означава, че здраво е торена. Можете да направите един малък тест: Поставете резенчета диня в чаша с вода, ако водата промени своя цвят – динята е подхранвана изкуствено, ако просто стане мътна – значи е чиста.
Круши и ябълки. Купувайки тези плодове, ги вземете в ръка - ако почувствате, че плодовете на хлъзгави и лепкави, означава че са третирани с бифенил, така че да не се развалят и да се съхраняват дълго. Трябва да се белят.
Най-замърсени плодове и зеленчуци идват от Холандия, Турция, Израел и Египет. Те имат слаба земя и богата реколта не може да има, без значителни количества тор.
АНТИЧНА ГЕРМАНИЯ БИЛА МНОГО БЕДНА СТРАНА...
По случай 9-ти септември 1944
Поздрави!