Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2014 15:46 - "Алкалната диета" ни пази от куп болести
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 2296 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Алкалната диета" ни пази от куп болести    
image   Снимка: http://hqwide.com Да пречистим тялото с правилно хранене

В последните години, страната ни заема едно от най-ниските места по средна продължителност на живота в света. Според изследванията, достигаме до около 73 години, като при мъжете тази цифра е дори под 70. А в началото на 20 век, малко след Освобождението, ситуацията е съвсем, съвсем различна. Причините за негативната промяна са много, но тук можем да засегнем нещо много важно - начина ни на хранене.

История на храненето


Факт е, че продуктите, които консумираме, могат както да ни помогнат да запазим отлично здраве, така и да доведат до възникване на куп болести. За правилното функциониране на организма, има едно задължително условие - трябва да се храним правилно.

image

Замисляли ли сте някога, че преди векове, когато храната е била далеч от всякаква обработка, сме се хранили с плодове, зеленчуци, корени, семена, ядки и бобови култури? Дори месото и млечните продукти, които сме приемали, са били от домашни животни. И тук достигаме до една от най-популярните диети за прочистване на организма - "алкалната".


Какво е "алкална диета"


Всичко, с което се храним, се разгражда в организма ни и когато това се случва, то освобождава алкална база в кръвта ни. При достигане на pH до стойности над 7, всички вредни микроорганизми, вкл. ракови клетки умират, а ние се чувстваме пълни с енергия и в отлично физическо състояние.

Какво обаче се случва, когато тези стойности са под 7?! В кръвта ни се развиват микроби, бактерии, вируси и тя става подходяща киселинна среда за виреене на всякакви злокачествени образувания

image


Кои храни са киселинни и кои алкални 


Киселинни - това са всички преработени храни, включително включително рафинираните зърнени продукти, меса и млечни продукти, както и тези с високо съдържание на сол и захар. Във вредната група попадат и алкохолът, черният чай, кафето, всякакви енергизиращи напитки.

Като цяло правилото е, че всяка храна, съдържаща захар или мая и е ферментирала или подложена на топлинна обработка е киселинна. Важи и за плодовете с високо съдържание на захар (фруктоза), които също предизвикват киселини.  

image


Алкални
- това са храните, които стимулират образуване на основи в организма като зелени листни зеленчуци, броколи, зелени ябълки, лимони, билки (какаови зърна), краставици, сурови семена и ядки, студено пресовани масла, авокадо, лимон, леща, бобови култури, кореноплодни зеленчуци и всички зелени напитки - от зелен чай до зеленчукови шейкове.

Можем да заменим и захарта със захаросан мед. Ако можем да обобщим, суровоядството, консумацията на билки, непреработени зеленчуци и дори алкализирана вода алкализират организма и го пречистват от всякакви бактерии и вируси. 


Как се измерва pH в кръвта? 


Във всяка аптека или фармацевтичен магазин можете да намерите тест лентички, с които да измерите нивото на pH в кръвта си и да прецените дали се нуждаете от "алкална диета".

Няколко полезни съвета


- Не надвишавайте дневното количество бобови храни над 50 -100 гр.

- Не надвишавайте житните (сурови, пълнозърнести) храни над 50-100 гр.
- Не надвишавайте дневното количество ядки над 50-100 гр.
- Старайте се да намалите количеството месо, можете да използвате леко вкиснато кисело мляко
- ако не обичате мед, сменете захарта със стевия
- Старайте се да консумирате повече зеленчуци, отколкото плодове
- И не забравяйте: Суровата храна е много по-полезна от преработената

 likealady.bg


  •  



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1369244
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930