Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Постинг
27.05.2014 23:20 -
Как да подържаме добро здраве и се радваме на дълголетие.
Как да подържаме добро здраве и се радваме на дълголетие.
Причина да се разболяваме е състоянието на имунната ни система.Тя е пропусквателния пункт на болестите в нашето тяло.От нея зависи кога и колко сериозно ще се разболеем,но за съжаление не винаги го осъзнаваме навреме.За да е добър имунитета ни и да се съпротивлява на заболявания е необходимо закаляване,подходящ режим на хранене, почивка и движение.Нужен е здравословен и балансиран хранителен режим,състоящ се от витамини,минерали,баланс между протеини и въглехидрати.Това са основните хранителни вещества за правилното функциониране на клетките.
Аптеките ни изобилстват от хранителни добавки и витамини,но моят личен съвет е да не ги използвате.По мнение на лекари, организма освоява едва 30 процента от синтетичните добавки. В някой от тях се съдържат свързващи елементи, които нямат особенна полза за здравето ни.
Хранете се пълноценно.
Наблегнете на сезонните плодове и зеленчуци ,характерни за нашите ширини.Семената и ядките съдържат множество минерали и са незаменими.Прибавете постни меса и риба.Бобвите растения са традиционни за нашата кухня – боб,нахут и леща.Не забравяйте кореноплодните – ряпа,червено цвекло,моркови.Зеленолистните зеленчуци,които изобилстват в този сезон са салати,чесън,магданоз,киселец,лапад и др.Не пропускайте киселото мляко,гъбите и зелето.Наблегнете на плодове и зеленчуци с червен,оранжев и лилав цвят-касис,арония,сини сливи,черно грозде,патладжани,капини и малини,череши и т. н.
Избягвайте хлорираната вода.Хлорът подтиска функцията на щитовидната жлеза и като активен окислител пречи на усвояването на важни биологично-активни вещества.Това забавя метаболизма и вреди на имунитета.Довянето на малко лимон и мента към водата ще подобри не само нейния вкус,но и ще помогне да се чувствате добре.Използвайте билкови смеси за стимулиране на имунитета и пийте зелен и други видове чай.
Аромотерапия.
Не пренебрегвайте еретичнитте масла.Лавандула,чаено дърво,евкалипт,здрвец,розмарин и много други може да използвате локално като втривате с леки масажни движения в кожата.Изследователи от Англия и Япония твърдят,че честото вдишване на еретичните масла увеличава притока на кръв към мозъка с 15 процента и нивата на кислорода в кръвта с 25 процента.
Стимулирайте щитовидната жлеза.
Тя е отговорна за регулирането на метаболизма и е като балансьор за имунитета ни.Не забравяйте,че нейната функция се влияе от емоционалното ни състояние.За да си набавите йод хапвайте морски дарове или в сезона на зелените орехчета си направете сироп или ликьор от тях.
Използвайте повече антиоксиданти.
Най-мощни от тях са витамините А, С и Е.Ще ги доставите на организма с цитросовите плодове,шипки,голяма част от ядките в суров вид.Повечето зеленчуци, риба, масло и яйца са техен източник.
Не допускайте развитието на гъбични инфекции.
Гъбичките могат сериозно да претоварят и да увредят имунната ви система.ЗА да не допускате тяхното развитие използвайте алкални храни.Такива са повечето плодове и зеленчуци,киселото мляко,сирене,кашкавал и извара.
Движение и пак движение.
Движете се на чист въздух колкото ви е възможно повече.Слънчевата светлина е източник на витамин D.Закалявайте тялото .Така ще се стимулира ендоринната ви система,ще се подобри тонуса и вида на кожата и ще помогните на имунитета за борба с заболяванията.
Храни,които забавят остаряването.
Риба. Много специалисти в областта на храненето препоръчват да включваме в менюто си риба и морски дарове заради изобилието на омега-3 мастни киселини.Алтернативен източник са лененото семе и някой видове сурови ядки.
Плодове и зеленчуци. Много е говорено и писано за ползите от тях. Ще добавя само, че са незаменим източник на антиоксиданти.
Зърнени храни В битката с годинитена помощ идват зърнените храни.Те доставят на организма разтворими фибри,намаляват нивото на лошия холестерол в кръвта и са ценен източник на фитонутриенти.Фитонутриентите, познати още като фитохимикали представляват широка гама от растителни съединения, които помага за поддържането на добро здраве. Това са биологично активни субстанции, които придават цвета, мириса и естествената устойчивост на растенията към заболявания.
Бобови култури. Те са богат източник на витамини и микроелементи,бедни са на калории и помагат за подържането на здравословно тегло.
Кисело мляко. Съдържа всички полезни вещества,характерни за млечните продукти,в комбинация с пробиотици.Това са тези бактерии от които зависи правилното функциониране на стомашно-чревния тракт.
Ядки. Освен другите ползи за здравето,те носят мазнини и полезни фибри и подпомагат правилното функциониране на мозъка.
Ние самите сме отговорни за нашето здраве.С подходящ режим на хранене,закаляване, движение и позитивен поглед към живота бихме могли да подържаме добро здраве и да се радваме на дълголетие.
Причина да се разболяваме е състоянието на имунната ни система.Тя е пропусквателния пункт на болестите в нашето тяло.От нея зависи кога и колко сериозно ще се разболеем,но за съжаление не винаги го осъзнаваме навреме.За да е добър имунитета ни и да се съпротивлява на заболявания е необходимо закаляване,подходящ режим на хранене, почивка и движение.Нужен е здравословен и балансиран хранителен режим,състоящ се от витамини,минерали,баланс между протеини и въглехидрати.Това са основните хранителни вещества за правилното функциониране на клетките.
Аптеките ни изобилстват от хранителни добавки и витамини,но моят личен съвет е да не ги използвате.По мнение на лекари, организма освоява едва 30 процента от синтетичните добавки. В някой от тях се съдържат свързващи елементи, които нямат особенна полза за здравето ни.
Хранете се пълноценно.
Наблегнете на сезонните плодове и зеленчуци ,характерни за нашите ширини.Семената и ядките съдържат множество минерали и са незаменими.Прибавете постни меса и риба.Бобвите растения са традиционни за нашата кухня – боб,нахут и леща.Не забравяйте кореноплодните – ряпа,червено цвекло,моркови.Зеленолистните зеленчуци,които изобилстват в този сезон са салати,чесън,магданоз,киселец,лапад и др.Не пропускайте киселото мляко,гъбите и зелето.Наблегнете на плодове и зеленчуци с червен,оранжев и лилав цвят-касис,арония,сини сливи,черно грозде,патладжани,капини и малини,череши и т. н.
Избягвайте хлорираната вода.Хлорът подтиска функцията на щитовидната жлеза и като активен окислител пречи на усвояването на важни биологично-активни вещества.Това забавя метаболизма и вреди на имунитета.Довянето на малко лимон и мента към водата ще подобри не само нейния вкус,но и ще помогне да се чувствате добре.Използвайте билкови смеси за стимулиране на имунитета и пийте зелен и други видове чай.
Аромотерапия.
Не пренебрегвайте еретичнитте масла.Лавандула,чаено дърво,евкалипт,здрвец,розмарин и много други може да използвате локално като втривате с леки масажни движения в кожата.Изследователи от Англия и Япония твърдят,че честото вдишване на еретичните масла увеличава притока на кръв към мозъка с 15 процента и нивата на кислорода в кръвта с 25 процента.
Стимулирайте щитовидната жлеза.
Тя е отговорна за регулирането на метаболизма и е като балансьор за имунитета ни.Не забравяйте,че нейната функция се влияе от емоционалното ни състояние.За да си набавите йод хапвайте морски дарове или в сезона на зелените орехчета си направете сироп или ликьор от тях.
Използвайте повече антиоксиданти.
Най-мощни от тях са витамините А, С и Е.Ще ги доставите на организма с цитросовите плодове,шипки,голяма част от ядките в суров вид.Повечето зеленчуци, риба, масло и яйца са техен източник.
Не допускайте развитието на гъбични инфекции.
Гъбичките могат сериозно да претоварят и да увредят имунната ви система.ЗА да не допускате тяхното развитие използвайте алкални храни.Такива са повечето плодове и зеленчуци,киселото мляко,сирене,кашкавал и извара.
Движение и пак движение.
Движете се на чист въздух колкото ви е възможно повече.Слънчевата светлина е източник на витамин D.Закалявайте тялото .Така ще се стимулира ендоринната ви система,ще се подобри тонуса и вида на кожата и ще помогните на имунитета за борба с заболяванията.
Храни,които забавят остаряването.
Риба. Много специалисти в областта на храненето препоръчват да включваме в менюто си риба и морски дарове заради изобилието на омега-3 мастни киселини.Алтернативен източник са лененото семе и някой видове сурови ядки.
Плодове и зеленчуци. Много е говорено и писано за ползите от тях. Ще добавя само, че са незаменим източник на антиоксиданти.
Зърнени храни В битката с годинитена помощ идват зърнените храни.Те доставят на организма разтворими фибри,намаляват нивото на лошия холестерол в кръвта и са ценен източник на фитонутриенти.Фитонутриентите, познати още като фитохимикали представляват широка гама от растителни съединения, които помага за поддържането на добро здраве. Това са биологично активни субстанции, които придават цвета, мириса и естествената устойчивост на растенията към заболявания.
Бобови култури. Те са богат източник на витамини и микроелементи,бедни са на калории и помагат за подържането на здравословно тегло.
Кисело мляко. Съдържа всички полезни вещества,характерни за млечните продукти,в комбинация с пробиотици.Това са тези бактерии от които зависи правилното функциониране на стомашно-чревния тракт.
Ядки. Освен другите ползи за здравето,те носят мазнини и полезни фибри и подпомагат правилното функциониране на мозъка.
Ние самите сме отговорни за нашето здраве.С подходящ режим на хранене,закаляване, движение и позитивен поглед към живота бихме могли да подържаме добро здраве и да се радваме на дълголетие.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 1237