Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2014 01:28 - Българското кисело мляко лекува Паркинсон, доказаха германски учени
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 792 Коментари: 1 Гласове:
0



Българското кисело мляко лекува Паркинсон, доказаха германски учени
image Кисело мляко Снимка: БГНЕС

Сензационно откритие направиха германски учени: българското кисело мляко може да лекува болестта на Паркинсон. Откритието е шанс не само за страдащите от нея, то отваря добри възможности и пред България, съобщава българската редакция на германската обществена медия "Дойче веле".

Германските медии го нарекоха „медицинска сензация”. Вестникът с най-голям тираж в Европа, „Билд-Цайтунг” пише в заглавие, че автор на тази сензация е тъкмо българското кисело мляко. „Зексише Цайтунг” описва медийната треска в института „Макс Планк” в Дрезден, където беше оповестено фундаменталното откритие: „Историята звучи невероятно! Две вещества могат да ремонтират нервните клетки. Тези вещества се срещат в най-обикновени хранителни продукти – в киселото мляко и в недозрелите плодове.”Глюконовата киселина и един от видовете млечна киселина, известен като D(-)-лактат, могат да възстановяват увредени нервни клетки. Стига тези клетки да са все още живи. Болестта на Паркинсон се състои тъкмо в дегенерирането на тези неврони, които произвеждат допамин. Един от факторите, причиняващи болестта, е дефектиращ ген, известен като DJ-1. Този дефект пречи на глюконовата киселина и D(-)-лактата до достига до невроните, за които тези две субстанции са от жизнена важност. Учените от института „Макс Планк” са открили, че D(-)-лактатът, който се съдържа в истинското българско кисело мляко, може да отстрани тази повреда – но все още не знаят какъв е механизмът.

Чудесата на българското кисело мляко

В отделен акцент „Билд-Цайтунг” описва българското кисело мляко като особено кисело и богато на определени бактерии. „Вече от десетилетия учените смятат, че то има специални свойства, защото селяните в България достигат много висока възраст.”

В лабораторията под ръководството на професор Теймураз Кучалия вече си приготвят кисело мляко с подкваса, внесена от България. „На всичкото отгоре е и вкусно”, шегува се пред журналистите Антъни Хайман, един от учените. В едно от интервютата Хайман казва, че българското кисело мляко може да се консумира като превенция срещу болестта на Паркинсон – и че един от хората в научния екип вече го прави. За да се лекува болестта на Паркинсон обаче, са необходими задълбочени медицински изследвания на нашето откритие, казва Хайман, който подчертава, че техният екип няма сериозна медицинска подготовка. Хайман и неговите колеги обаче вече са внесли искане да патентират откритието си и смятат да основат своя фирма.

Шанс за България

Дали скоро в германските супермаркети ще се появи българско кисело мляко, предпазващо от Паркинсон? – питат германските журналисти. „Дайте малко по-полека” – отговаря Хайман. „Толкова бързо не стават нещата. Ние най-напред ще се погрижим за молекулярните резултати. После медиците ще направят своите изследвания – и чак тогава ще се захванем за работа. Дали всичко ще трае една, две или три години – в науката такива прогнози не могат да се правят. Сигурно е едно: направихме огромна крачка напред.”

Сигурно е и друго: в момента българското кисело мляко има шанс да се превърне в сензационно успешна експортна стока. Разбира се, стига да има добросъвестни производители, които да предложат истинския продукт. И опитни търговци, които да започнат да го изнасят. Навярно голямото откритие на германския научен екип ще отвори поле за работа и на българските учени, които би трябвало да имат достатъчно разработки по темата, коментира "Дойче веле".



offnews.bg
 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. truthful - В условията на прехвалената дем...
02.08.2014 09:31
В условията на прехвалената демокрация ЕДВА ЛИ Е ВЪЗМОЖНО! Нека да видим какво съдържа според БДС от 2010 г. българското мляко - "Стандартът се отнася за кисело мляко, произведено от овче, краве, биволско, козе мляко или смесено мляко чрез заквасване със симбиотични култури, произведени в България от щамове Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus, които са изолирани в България и неподлагани на генетична модификация."
Прочетете ВНИМАТЕЛНО - STREPTOCOCOUS THERMOFILUS! А за другите добавчици в млякото да не говорим.
Млякото може да е било полезно, но в условията на "социализъма", когато имаше много крави, овце и кози. Всичко беше проверявано и контролирано, защото беше ДЪРЖАВНО и вкуса на мляко ,сирене и кашкавал от единия край на България до другия беше ЕДИН И СЪЩ, КАКТО И ЦЕНАТА! В условията на "демокрация" и диво печалбарство в млечните продукти може да видите и ... гипс за втвърдител. и как сиренето става не от 5, а от 7 литра мляко!?!? Но блаженни са вярващите, в доброто на "демокрацията".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1361775
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031