Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2015 21:28 - Най-страхотните изобретения на 2015 г.
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 1099 Коментари: 0 Гласове:
0



Най-страхотните изобретения на 2015 г.  Дизайнерите мислят ден и нощ за това как да направят живота ни по-удобен и интересен image

Дизайнерите са прекрасни хора. Те мислят ден и нощ за това как да направят живота ни по-удобен, приятен и интересен. За да се видят техните постижения, ние избрахме някои от най-гениалните неща, които представиха през изминалата година. Някои от изобретенията са представяни и през минали години, и могат да бъдат познати на аудиторията, но те са достъпни на пазара от тази година. 

20. Устройството, което показва визуално утрешното време

image

Кен Кавамото е софтуерен инженер, който има амбицията да обедини цифрови и реални светове. Негова е идеята за устройство, което визуално показва утрешното време, което нарича “Tempescope”. Ако утре ще има гръмотевична буря, устройството ще ни покаже гръмотевици, а ако се очаква да вали, ще падат капки дъжд. Единственият проблем е, че не може да показва много обилен снеговалеж, все още.

19. Огледални чаши

image

Японският дизайнерски екип, наречен D-Bros създава уникален набор от чаени чаши и чинийки. Името на марката е "Waltz". Тези чаши отразяват цветните модели на техните чинии. Ефектът е завладяващ!

18. Седло за татковци

image

“SaddleBaby” е нов фантастичен начин за разходка на тези деца, които обичат да седят на раменете на бащите си. Таткото вече има и свободни ръцете, с които да използва своя телефон или фотоапарат и така всички са щастливи.

image

17. Обувки със сменяеми токчета

image

Дизайнерът Таня Хийт показа специални обувки, които могат да са еднакви в цяла гама от различни токчета. Те са абсолютно необходими за всички онези, които искат да носят хубави обувки, но трябва и да шофират. Дали токът ще е тънък или дебел, едноцветен или пъстър и каква ще е височината му – решавате вие. Таня дава възможност да изберете между четири вида токчета, които могат да бъдат изработени в около 12 цветови варианта. Изобретението обаче е българско. Маргарита Тенева-Митева създава първите по рода си сменяеми токчета за дамски обувки. Иновативната идея бе представена за първи път пред публика през 2011 г. на българо-румънски форум.

image

16. Кран, който икономисва вода по красив начин

image

Дизайнерът Симин Чиу създава уникален модел на кранче за мивка, който не само изглежда стилно, но и помага за икономисването на ресурси чрез завъртане на потока на водата по елегантен начин. Кранът работи с двойна трибуна, която пуска водата на спирали, като по този начин се ограничава притокът на вода с 15%.

image

15. Миниатюрна градина около врата

image

Дизайнерът Колин Джордан измисля идеалното бижу за тези, които обичат природата. Той прави малки вази с помощта на 3D принтер и ги запълва с малки цветя, които действително растат като останалите. Те могат да се носят като огърлици и брошки или просто да се поставят на бюрото.

14. Сферична вана

image

Изобретена е от руския дизайнер Александър Жуковский. Сферичната вана дава усещането, че плувате във въздуха.

13. Портативна стълба

image

Много възрастни съжаляват, че вече са твърде стари, за да се катерят по дърветата. Но, ако на някои все още им се иска, това е възможно. С“CanopyStair” може лесно да се стигне до върха на дърво, без притеснения за това как ще се слиза надолу. Стълбището може лесно да се прикачи към някое дърво, без да увреди кората му.

12. Супергерои, които държат книгите

image

Те наистина създават впечатлението, че книгите са държани от Супермен. В действителност, това е работата на магнити, които са скрити в самата книга.

image

11. Текстови часовници

image

За разлика от обикновените часовници със стрелки или числа, които често ни карат просто да се съсредоточим върху това колко бързо минава времето, текстовите часовници ни карат да се спрем и да се замислим за момента, в който живеем сега.

economic.bg

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1368151
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930