Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2013 14:44 - Мечти и издръжливост
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 341 Коментари: 0 Гласове:
0



 
   Едно е да имаш мечта и да се понесеш на крилете на първоначалния ентусиазъм от нея, а съвсем друго е да успееш да се задържиш колкото е необходимо на тях, докато не кацнеш възможно най-близо до заветното желание. Умението да упорстваш и да използваш търпението като инструмент за постигане на цели не са лъжица за всяка уста. Не всеки е способен непрестанно да държи под око и близо до себе си извора на мотивацията и силите си. Едно е сигурно обаче, да се откажеш винаги значи да не успееш. Затова колкото по-добри приятели сме с упорството и издръжливостта, толкова повече мечти ще ни идват сбъднати на гости.

Усилието и упорството като скачени съдове
Когато искаме да постигнем нещо и сме съвсем в началото му, си задаваме въпроса каква ли е формулата на успеха и има ли стъпки, които ако извървим, ще получим това, към което се стремим?

Ако има универсални формули, то една от малкото от тях е свързана с упорството и събира три променливи. Променливи, защото разположени във времето, величината им намалява под обстрела на фактори като - обезкуражаване от страна на другите, твърде големи пречки за осъществяването на мечтата, вътрешно убеденост, че това не е по силите ни и какво ли още не.

(У1+У2) x E

Макар и с малко алхимичен характер, тази формула е едно добро начало за постигане на цел или желан резултат. В нея У1 е Упорство, У2 е Усилия, а общото нещо, по което трябва да ги умножаваме всеки ден е E,- Ентусиазъм.

Упорството изисква гъвкавост

Една от най-устойчивите характеристики на успеха е умението да не се отказваш. И то да не се отказваш гъвкаво, а не като магаре на мост. Това най-вече предполага способността да пренаписваш плановете си, за да не се счупиш от силните ветрове на променящите се обстоятелства. Да можеш да се адаптираш, когато е необходимо, е част от силата да се задържиш на пътя към мечтата си.

Упорството и усилията се поддържат постоянни с ентусиазъм

Всеки от нас рано или късно се изправя пред начинание, което изисква постоянство в по-дългосрочен план. Често с времето ни обземат настроения, които са много вредни за човек, устремил се към постигането на мечтата си. По пътя към реализирането на плановете ни имам моменти, когато сме готови да провесим нос – сблъскваме се с непредвидени обстоятелства, правим грешки и още и още неща, които традиционно се считат за нещо лошо. Ако обаче наистина сме твърдо решени да постигнем това, което искаме, това са само някакви си щрихи към образа на успеха, а не цялата картина.

За да не се поддаваме на трудностите, а напротив да вървим още по-смело насреща им, можем да си послужим с няколко техники за справяне с увесения нос.

imageВсеки ден да правим стъпка към целта си, независимо колко малка или голяма е тя. Независимо от обстоятелствата. Капката дълбае скалата с постоянство, а не със сила.

imageДа бъдем положително настроен към себе си и усилията си. Да вярваме в начинанието си във всеки един момент и да си напомняме, че давайки най-доброто от себе си рано или късно ще успеем.

imageДа мислим често за плановете и проектите си, като при необходимост променяме средствата за постигането им, а не самите си цели.

imageКогато сме на път да се откажем, винаги да се връщаме към онази искрица ентусиазъм, която ни е накарала да тръгнем към целта си и да взимаме топлина и енергия от нея.

                                                                                                                      теодора петкова



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1370344
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930