Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2013 09:21 - какви сме според гръцките богове
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 1226 Коментари: 0 Гласове:
0



Вероятно малцина са се замисляли, но думата хороскоп има гръцки произход. А хората в Древна Елада вярвали, че звездите определят тяхната съдба. Те обаче нямали толкова големи познания върху съзвездията и не разполагали със съвременните звездни карти, затова създали своя хороскоп на базата на своите вярвания - нарекли зодиите на древните гръцки богове.

Според елините всеки месец е бил покровителстван от определен бог.


Атина Палада 21.03. - 20.04.

Упорити и войнствени Атина Палада е богиня на войната и победата, както и на мъдростта, знанията, изкуствата и занаятите. Атина е родена от главата на Зевс в пълно въоръжение, с шлем и доспехи. Ето защо всички хора, родени в периода от 21 март до 20 април, са надарени от своята богиня с мъдрост, войнственост, стремеж да овладяват знания, склонност към различни изкуства и умения за усвояване на различни тънкости и занаяти. Те са упорити и сръчни хора, които могат да бранят успешно ценностите си, понякога дори с цената на това да влязат във военни действия.


Афродита 21.04. - 20.05.

Чаровни и търпеливи Афродита е богинята на любовта и красотата. Тя е родена от морската пяна и се счита за пълно олицетворение на океана. Хората, родени през месеца на Афродита, са надарени с красота - външна или душевна, животът им е изпълнен с любов, те са приятни в общуването, любезни и чаровни. Тяхната сила е в любовта и чрез нея те могат да постигнат много. Не бива да се забравя също, че те са изключително земни по природа и вярват повече в успеха, постигнат чрез търпение, а не чрез силови действия. Убедени са, че рано или късно ще постигнат целите си.


Аполон 21.05. - 21.06.

Красиви и непостоянни Аполон (Феб) е син на Зевс и е богът лечител и гадател, покровител на изкуствата. Той се отличава с известно непостоянство - може да дарява и да отнема с лекота. Хората, родени през месеца на Аполон, не се отличават с упоритост и последователност, понякога са несериозни, склонни са да оставят много неща на случайността. Те често са много талантливи и красиви. Могат да постигнат много, но могат да стигнат и до големи провали. Очароват околните, но и създават интриги в обкръжението си. Обикновено после съжаляват за това.


Хермес 22.06. - 22.07.

Печеливши и верни Хермес е син на Зевс и е пратеник на боговете, покровител на овчарите, пътниците и скитниците, бог на търговията и на печалбата. Той е връзката между земното и божественото. Хората под неговото покровителство са дипломатични, но и непостоянни. Умеят да се измъкват от трудни ситуации, но не може да им се има пълно доверие. Те винаги могат и да помогнат, и да навредят - както им диктуват интересите. Хубавото им качество е, че много държат на близките си и са верни съпрузи. Умеят да боравят с пари и да ги влагат успешно, за да печелят.


Зевс 23.07. - 23.08.

Благородни и властни Зевс е върховният бог на всички богове. Той вдъхва не само уважение, но и страхопочитание, саморазправите му са жестоки. Хората, родени през месеца на Зевс, са благородни, честни, властни. Те имат сила и мощ да убеждават, а когато трябва - да подчиняват. Отличават се със справедливост и мъдрост, но решат ли - могат да си служат и с коварство. Освен това имат определен нюх към луксозното и изисканото, държат да им бъдат оказвани царски почести и околните да им се възхищават, в противен случай стават раздразнителни и могат грозно да си отмъстят.


Деметра 24.08. - 23.09.

Честни и подредени Деметра е богиня на плодородието, покровителка на земеделието. Тя е дъщеря на Кронос и Рея, сестра на Зевс. Нежната Деметра символизира всичко женско - домът, семейството, децата. Хората, родени под нейната закрила, са честни, с развито чувство за дълг, имат силен стремеж да закрилят и да помагат, способни са на много обич. Те са верни приятели и отлични родители. Освен това са големи перфекционисти, обичат нещата да са подредени и да се вършат по план, внимателно обмислят всяко свое действие и рядко съжаляват за някоя постъпка. Развиват ума си с четене.

Хефест 24.09. - 23.10.

Трудолюбиви и гневливи Хефест е богът на огъня, покровител на ковачите. Той е син на Зевс и Хера. За разлика от останалите богове Хефест се труди усърдно, доставя му удоволствие да майстори красиви предмети. Именно за това родените през този месец са работливи и постигат всичко в живота си чрез усърден труд. Те са отговорни и добронамерени към хората. Ако обаче бъдат предизвикани с тежка обида, гневът им може да бъде страшен. Тези хора могат да обичат силно, постоянни са в партньорството, от тях стават добри родители, които дават най-доброто възпитание на децата си.


Арес 24.10. - 22.11.

Отмъстителни и съзидателни Арес е бог на войната, син на Зевс и Хера, любовник на Афродита, с която има деца - Хармония, Ерос, Фобос и Деймос. Хората, родени под неговата закрила, притежават неговото най-ярко качество - силно обичат и силно мразят. Те са волеви и когато си наумят нещо, го постигат. Могат да бъдат много отмъстителни и не забравят нанесените им обиди. В същото време в тях се борят две сили - могат да са съзидатели, но и разрушители. Имат много добра интуиция и е трудно да бъдат измамени. Към хората, които обичат обаче, са абсолютно верни.


Артемида 23.11. - 21.12.

Директни и принципни Артемида е богиня на лова, покровителка на раждането, дъщеря на Зевс. Тя е и мъдра, и съобразителна, властва над животните. Хората, които Артемида закриля, са умни, директни, честни, принципни, не понасят лъжата. Лесно постигат целите си, защото са целеустремени и предвидливи. Те обичат свободата и природата в най-чистата им форма. Не понасят да ги командват и не позволяват това. Обичат природата и пътешествията, понякога могат да са големи скъперници, но като цяло харесват живота и неговите наслади. Не са особено верни на половинките си.


Хестия 22.12. - 20.01.

Усърдни и решителни Хестия е сестра на Зевс и пазителка на неугасващия огън. Тя сближава и обединява хората. Стреми се към съвършенство. Хората, които Хестия покровителства, са усърдни, трудолюбиви, търпеливи и решителни. Сред тях има много пророци и ясновидци. Надарени са с изключителни способности. Имат естествени лидерски качества и умеят да се възползват от тях. Под тяхното управление хората живеят добре. Решенията им са справедливи. В личен план обичат семействата си и са верни на половинките си. Децата им ги уважават и научават много от тях.


Хера 21.01. - 19.02.

Волеви и аналитични Хера е царицата на боговете, съпруга на върховния бог Зевс. Тя е покровителка на брака. Отличава се със силна воля, властност, консервативност, капризност, може да бъде ревнива и жестока. Хората, които Хера покровителства, са свободолюбиви, умни, изобретателни, смели, но и твърде капризни, когато някой не приема решенията им. Те често се превръщат в безумни смелчаци поради склонността си към отчаяние, което ги кара да поемат големи рискове. В същото време заради вроденото си любопитство към живота от тях излизат отлични анализатори.


Посейдон 20.02. - 20.03.

Интуитивни и уязвими Посейдон е син на Кронос и Рея. Той владее морето и е втори след Зевс по могъщество сред всички богове. Неговото най-силно оръжие е тризъбецът, с който може да унищожи всичко наоколо. Хората, родени под закрилата на Посейдон, са чувствителни, уязвими, интуитивни, способни да предвидят събитията по-рано от другите. Те обаче се справят трудно в рискови ситуации, страдат често поради голямата си чувствителност. Рядко се гневят, но гневът им е страшен. Понякога може да се чувстват загубени, но когато се отдават на някого, го правят напълно.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1370786
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930