Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2013 12:19 - Хинапът лекува 10 болести!
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 4123 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Хинапът лекува 10 болести! lekuva.net   Този светло червен плод от хинап (Zizyphus vulgaris) е известен сред хората с имена като: червена фурма, китайска фурма, жожобе, барабонка и финап.

imageПлодовете му са сладко-кисели и има уникално съдържание на полезни вещества: витамин С в него е много повече отколкото при цитрусовите плодове. Освен това има витамин Р, аскорбинова киселина, протеини и др. Могат да се ядат както сурови, така и сушени. Известни са рецепти за конфитюр и сладка от него, варят се и на ракия. Научете повече за ползите от тях:

1. Противотумурни свойства

Сокът, изцеден от китайската фурма има потенциал да инхибира раковите клетки и особено тези, които са определящи за левкемията.

2. Помощ в контролиране на телесното тегло

Искате да намалите теглото си? Опитайте тези сочни червени плодове. Тяхната ниска калоричност, взета заедно с незначителното им съдържание на мазнини ги прави идеални за закуска. Тези невероятни плодове са с аромат на ябълки и са определено добър техен заместител.

3. Укрепва имунната система

Плодовете на хинапа помагат за подсилване на имунната система, тъй като са богати на витамини С и А, както и на калий. Следователно, той е идеален да се яде при настинка и кашлица.

4. Успокоява нервната ви система

Успокояващият ефект на този чудесен плод го прави идеален естествен антидепресант. Той е изключително ефикасен при облекчаване на тревожност и стрес.

5. Лечение на черен дроб

Като добър източник на антиоксиданти, плодовете са  щит срещу увреждания на черния дроб и рак. Те помагат за запазване нивото на свободните радикали в оптимални граници.

6. Кожни проблеми

Благодарение на антиоксидантите си той е естествен агент срещу стареенето на кожата. Екстракти от плодовете се използват срещу зачервяване и изгаряне на кожата, както и за подхранване.

7. За храносмилателната система

Хората, страдащи от запек и други храносмилателни проблеми могат да потърсят помощта на тези плодове. Заедно с насърчаване на храносмилането, сушените плодове са като нежни лаксативи. Този удивителен плод също така насърчава апетита.

8. Против отпадналост

Въпреки че са с ниско съдържание на калории, те са добър доставчик на енергия. Така че, просто яжте тези плодове, за да се отървете от умората бързо.

9. Укрепва костите

Наличието на калций и фосфор в тези магически плодове подпомага укрепването на костите и зъбите. А със съдържанието си на магнезий тонизира тялото и мускулите.

10. При нарушено кръвообращение

От всяка порция (5-6 плодчета) хинап получавате около 0,5 милиграма ниацин, който гарантира ефективното и ефикасно изпомпване на кръв и по този начин запазва нивото на енергията ви непроменено.

 

 




Гласувай:
4



1. leonleonovpom2 - Поздравления!
29.09.2014 08:03
Наистина , сега открих материала ви, но никога не е късно и за откриването му , и за поздравления за написването му!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1370851
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930