Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2014 21:57 - Косата показва какъв е характера ни
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 1148 Коментари: 0 Гласове:
2



Косата показва какъв е характера ни
image 632 com_content.article Косата подобно на морфологичните особености на лицето издават голяма част от характера на човек.
Светлите нюанси на косъма издават „хладен ум". Противно на битуващите клишета, че „под руса коса няма много акъл", всъщност проучванията показват точно обратното. Такива хора рядко се оставят емоциите да ги водят. Те са практични, често добре организирани, знаят какво искат и как да го постигнат. Ако човек си боядисва косата в такъв цвят, то това означава, че се стреми да доразвие тези свои качества и съответно успява или в голяма степен, или пък напълно.

Черната коса издава здрави традиции, мъдрост придобита от опита. Често това са по-темпераментни и емоционални личности, които трансформират чувствата си в сила и знание за природата. Страстни и жадни за живот те са първоизточник на революционни, неконвенционални идеи и действия.

Кестенявата коса означава баланс между разум и чувства, липса на крайности в съжденията. Такива натури са „отворени" към новото, съгласни са да експериментират, могат да поемат рискове. Погледът им е устремен повече в бъдещето, отколкото в миналото, така че по-често са оптимисти, отколкото песимисти.

Червената коса означава емоционален характер. Дори и човек да се е „боядисал" в такъв нюанс, защото му харесва, това пак може да ни подскаже, че притежателят й е чувствителен, но също така обича да бъде различен, да е забелязван...може би притежава доза магия?

Правата коса издава рационалност в действия и съждения, а също и „овладяност".

Чупливата коса се среща повече при чувствителните и сензитивни натури. Тук мисълта е imageподчертано творческа. Но такива хора трудно прикриват своите преживявания...

Мекият косъм е показател и за „мекота на характера", но също и „гъвкавост в мисленето". Може такъв човек видимо да се съгласи с чуждо мнение, но после пак да си прави каквото си е наумил.

Прекалено меката коса, не рядко показва слаба воля, неустойчивост на чужди влияния, променливо настроение, ранимост, хитрост – поради липса на други средства, с които да се защити.

Твърдият косъм е сигнал за силен характер, устойчивост в убежденията, които трудно се променят. Може да означава още- добра жизнена сила, воля, желание да се „властва" над останалите. Колкото е по-твърда косата, толкова притежателят й е по-убеден, че мнението му е миродавно.

Късата коса при жените се предпочита от практичните дами. Често те са и доста добре организирани, ежедневието им е динамично и „функционално".

Дългата коса при жените издава големи амбиции и суетност. Не рядко издава чувствителност, вид зависимост от мнението на околните, а също и философска мисъл.

Средно дългата коса при жените е символ на" баланса", средният път без крайности и често водещ към успех...

Късата коса при мъжете, тип „войнишка подстрижка" издава организираност, дисциплина и амбиции.

Дългата коса при мъжете или поне на тила отзад, означава оригинален и находчив ум, личността рядко се движи по-отъпкани пътища. Може да означава и повишена чувствителност, идеализъм.

Вдигнатата нагоре коса, така че челото да се открива- предпочита се от амбициозни индивидуалисти, които се гордеят със своите съждения, в повечето случаи такъв човек взема рационални, а не емоционални решения.
Бретон спуснат над веждите- твърди се, че това е „подсъзнателен стремеж" да се прикриват истинските мисли. Личността преживява много по-широка гама от чувства, отколкото е склонна да покаже. Не е задължително това да означава двуличие, а е възможно да са силни емоции, които не се демонстрират, за да не изглежда човек „уязвим" например.Подобно значение се придава на желанието да се покрият с коса ушите.

Гладко причесана коса, означава, че човек се стреми да „държи нещата под контрол". Също- критичен ум, способност да се забелязват детайлите.

Небрежна прическа /при жените/ или с косъмчета стърчащи наоре /при мъжете/ се предпочита от по-великодушни и свободолюбиви натури. Означава също и – енергичност, нетърпение, избухливост.
www.астром-хороскопи.eu



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1370756
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930