Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2014 15:19 - Пет начина да свалим кръвното налягане
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 893 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Пет начина да свалим кръвното налягане

 

 У нас всеки втори страда от високо кръвно налягане и заради това е застрашен от инфаркт и инсулт. Предлагаме Ви няколко изпитани рецепти от цял свят, за да свалите кръвното си налягане без лекарства. Изберете си сауна или супа, изпробвайте тази терапия и ще останете доволни, пише medpedia.framar.bg.

1. Не пропускайте да хапвате сьомга три пъти в седмицата

Това препоръчват канадските лекари като най-ефикасно срещу високото кръвно налягане. Рибата от векове е тайното оръжие за здраво сърце на инуитите, коренните жители на Северна Канада. И в наши дни хората, които живеят там, са по-малко застрашени от сърдечносъдови заболявания, отколкото европейците. Вече е известно, че омега-3-мастни киселини, които се съдържат в сьомгата, херингата, скумрията и рибата тон разширяват кръвоносните съдове и по този начин подобряват кръвообращението и оросяването.

2. Потете се при 60 градуса

Това съветват пациентите си с високо кръвно налягане лекарите във Финландия. Проведено проучване е доказало, че чрез стоенето в сауната може да се свали високото кръвно налягане. Но внимание, пациентите с високо кръвно налягане не трябва веднага след потенето в сауната да се потопят в леденостудена вода, а

трябва да оставят тялото да се охлади постепенно. Това помага на кръвоносните съдове да станат с времето по-еластични. Затова е най-полезно да ходите на сауна един път в седмицата и след това да си осигурите малко почивка.

3. Консумирайте 30 грама шоколад всеки ден

Това е вкусната рецепта на швейцарците – за да направите високото си кръвно налягане нормално. Но да не забравяме, че само тъмните сортове с най-малко 50% съдържание на какао имат този ефект. Това е потвърдено от редица изследвания. Черният шоколад съдържа много флавоноиди. Тези растителни съединения разширяват кръвоносните съдове. Важно е да се запомни, че трябва да се консумира черен шоколад всеки ден, но не повече от 30 грама.

4. Слагайте всяка седмица пилешка супа на масата

Това пък идва от Япония. Едва наскоро учените открили защо азиатците страдат много по-рядко от високо кръвно налягане. Традиционно в Азия слагат в супата да се варят и пилешките крака. Те съдържат белтъчини, които играят ролята на химични вещества, които свалят високото кръвно налягане. Обаче за хората с нормално кръвно тези белтъчини нямат този ефект и не намаляват нормалното кръвно налягане.

5. Взимайте по една супена лъжица зехтин

Това ни съветват гърците. Гълтайте по една супена лъжица зехтин на всяка ядене. Той съдържа специални киселини, които влияят благотворно на клетките на нашия организъм. За разлика от наситените мазнини, които поемаме от млечните продукти, маслото, колбасите и месото, ненаситените мазнини, които се съдържат в зехтина, поддържат кръвоносните съдове млади. Зехтинът не само регулира високото кръвно налягане, но и намалява нивото на холестерола.

Автор: ПИК

 Това са начини за сваляне на кръвното налягане на различни националности.Аз знам един изпитан начин,който мога да допълня за българите.Между 30 и 50 гр. домашна силна ракия да се изпие на екс.След 20 мин. кръвното налягане се понижава.Това може да приложите когато почуствате,че сте го вдигнали.Но за да го подържате нормално трябва да приложите друга терапия или лечение,защото ефекта на нормализиране е временен.




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1370245
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930