2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Задавали ли сте си въпроса защо продуктите на „Maggi“ са толкова вкусни? Малко пакетче с „вълшебно“ прахче може да превърне най-обикновената мусака в кулинарен шедьовър! И това, разбира се, не е случайно. Малката тайна на „Maggi” се нарича мононатриев глутамат и спокойно може да бъде наречен „отрова“.
Обикновено мононатриевият глутамат се отбелязва върху опаковките като Е621. Той действа като наркотик и ви кара да ядете все повече и повече. Дори да сте сити, Е621 ще се „погрижи“ тялото ви да приеме още храна. В момента, в който вкусите ястие без глутамат, дори може да ви се стори, че ядете тебешир. В някои ресторанти и заведения за бързо хранене нарочно използвал Е621, за да ви превърнат в редовни свои клиенти.
Какво могат да ви причинят продуктите на „Maggi”?
Продуктите, натъпкани с глутамат, могат да ви докарат рак, Алцхаймер, Паркинсон. Освен това могат да станат причина за гадене, повръщане, главоболие и т.н. При консумация от бременни жени Е621 се натрупва в плацентата и може да нанесе ужасни последствия на плода.
От „Maggi” поне не крият, че продуктите им съдържат глутамат. Съвсем друг е въпросът дали хората, които ги купуват, знаят какво е Е621 и как съсъпва организма им…
prekrasna.bg
Ето как изглеждат проповедите на отец Па...
Лицемерни ли сме, когато става дума за т...