2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Прочетен: 1598 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 27.03.2014 23:43
Харесайте ни във FB
Вероятно много от вас знаят колко страхотни ползи за здравето ни притежава чаената гъба комбуча. Но малко известен факт е, че не е задължително да си я купуваме или развъждаме от познати, които я имат. Комбуча може да прорасне и сама, а ние ще ви кажем какво да направите, за да се случи това.
Необходими са ви термос (чиято вътрешност не е метална) и плодове от шипка (може да използвате сушени).
Старателно измийте и изплакнете термоса с вряла вода. Изплакнете и шипката с вряла вода и я сложете в термоса. Залейте я с вряща вода, като за 20 - 30 плодчета използвате 1/2 литър вода. Затворете плътно съда и не го отваряйте 2 месеца.
След 2 месеца ще сте получили собствена гъба комбуча с диаметър колкото на термоса (прозрачна и не много плътна). Но тя все още няма да е готова да произвежда чай. Измийте я със студена преварена вода и я преместете в стъклен буркан. Залейте я обилно със сладка вода (вода със захар). Така гъбата ще прорасне и ще се уголеми до диаметър колкото този на буркана.
Framar.bg
За всеки който се интересува от гъбата камбуча
http://www.bb-team.org/articles/2874_kombucha-chudotvornata-chaena-gaba