Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2015 13:33 - Периодичното гладуване: пет причини да го прилагаме
Автор: evredika333 Категория: Забавление   
Прочетен: 1187 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Периодичното гладуване: пет причини да го прилагаме

Периодичното гладуване може да помогне за лечението  на автоимунни заболявания, включително на такива, причинени от ваксини
„Когато човек гладува, организмът се опитва да спестява енергия, а едно от нещата, които може да направи, за да спестява енергия е да рециклира много от вече ненужните имунни клетки, особено онези, които може да са увредени. Онова което започнахме да забелязваме е, че при продължително постене броят на белите кръвни телца спада. След това, когато отново се захраним, броят на кръвните телца се възстановява. И затова се замислихме, откъде идва всичко това”?

Макар че изследването се фокусира основно върху пациенти на химиотерапия, чиято имунна система е опустошена от това лечение със смъртоносна отрова, последиците от изследването се простират и върху други заболявания, като автоимунните. Понеже задейства производството на нови, неувредени имунни клетки, постенето може да помага на страдащите от заболявания, които системата отдавна твърди, че са нелечими.

Оказва се, че продължителното постене принуждава тялото да използва запасите си от глюкоза, мазнини и кетони, както и значителна част от съществуващите в него бели кръвни телца. В основата си, постенето действа като вид детоксикация, прочиствайки тялото от старите клетки, които да бъдат заменени с нови. Изследователите казват, че резултатът в основни линии е формирането на изцяло нова имунна система.

Конкретно, дългото постене помага за снижаването на нивата на ензим, познат като PKA, или протеин киназа А, който по-раншни изследвания откриха, че укрепва регулирането на стволовите клетки да се самоподновяват и да са плурипотени (специализирани във всички различни типове клетки), както и за удължаване на дълголетието. Дългото постене също така помага за снижаването нивата на IGF-1, инсулиноподобен фактор на растежа, който се свързва с остаряването, развитието на тумори и риска от рак.

„PKA е ключов ген, който трябва да се изключи, за да могат тези стволови клетки да преминат на режим на регенериране”, казва Лонго.

„Той дава зелена светлина на стволовите клетки да се задействат и да започнат да се делят и да изграждат наново цялата система. Добрата новина е, че по време на постенето тялото се отървава от частите на системата, които може да са увредени или стари, т.е. от неефективните части. И така, ако започнете със сериозно увредена система от химиотерапия или остаряване, циклите на постене могат да генерират буквално нова имунна система”.

Итън А Хъф




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evredika333
Категория: Забавление
Прочетен: 1369472
Постинги: 1138
Коментари: 163
Гласове: 1237
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930